Tennissiffror när Stockholm vann Cup Kommunal

Det blev ingen ny Cup Kommunal-vinst för Västerbotten som fick se sig utmanövrerade av ett för dagen vassare Stockholm vars 96:or fick igång målskyttet rejält och då främst genom Emma Jansson som dagen till ära passade på att göra hela fyra mål i matchen som slutade 6-2 till Stockholm.
Årets finalsegrare i Cup Kommunal, Stockholms distriktslag. FOTO: Anders Henrikson

Det tog bara 17 minuter för Stockholm att ta ledningen i matchen mot Västerbotten. Emma Jansson gjorde ett av sina fyra mål för dagen.

Kanske satt gårdagens långa bussresa i Västerbotten tjejernas ben för det såg lstundtals lite trögt ut men allt eftersom kom man igång och efter halvtimmens spel kunde man kvittera genom Linnea Åberg. Efter det målet skapade man flera chanser dock utan att omsätta dem i något mål. 1-1 stod sig halvleken ut.

I andra halvlek lade Stockholm in en högre växel och fick ett par bra chanser främst genom snabba Emme Jansson och småfinurliga och tekniska Daniela Novakovic. Ett visst tryck skapades och efter åtta minuters spel fick Stockholm utdelning när Daniella Novakovic tog sig in i straffområdet och placerade in ledningsmålet otagbart för Lovisa Koss i målet.
-Vi gjorde ett par taktiska ändringar och tjejerna var bestämda när de gick ut till andra halvlek. Det blev till det bättre och vi fick utdelning på de Chanser vi skapade sa Anneli Norén, distriktsförbundskapten för Stockholm.

Emma Jansson gjorde sen 3-1 och 4-1 till Stockholm och det såg rejält tungt ut för Västerbotten. Men viljan fanns kvar och när Elin Ellman reducerade till 4-2 blev Anneli Norén oroad.
- jag tyckte vi tappade tempo ett tag efter vårt fjärde mål och när öde då reducerar blev jag lite oroad. De skapade ett par chanser men utan att göra fler mål och när vi sen gjorde vårt femte mål blev jag lugn igen, säger Anneli.

Ett inlägg ifrån höger nådde till Madicken Stigberg som i halvhögt läge slog bollen mot mål. Bollen nickades iväg av en försvarare men oturligt lillbaka hos Madiccken som med snabba fötter gjorde en tvåfotsdribbling och behärskat slog in bollen i mål. Då återstod bara två minuter av matchen men det hindrade inte Emma Jansson att göra ytterligare ett mål, sitt fjärde för dagen och det kvar ingen högoddsare att just Elin utsågs till matchens lirare. Som lagkapten fick hon också det stora nöjet att höja bucklan som segrare i Sveriges största landsomfattande turnering Cup Kommunal.

Västerbottens distriktsförbundskapten Jonas Edholm kommenterar matchen:
- Vi mötte ett bollskickligt och tekniskt lag som var bättre idag. Dom höll en hög nivå och vårt försvarsspel räckte inte till. Det är bara att lyfta på hatten och gratulera, säger han avslutningsvis.