... även Caroline Seger stannar

Sveriges lagkapten, Caroline Seger förlänger sitt kontrakt med Tyresö Fotboll till 2014. Caroline Seger kom till Tyresö Fotboll inför 2012 års säsong efter ett proffsliv i USA som avslutades med att hennes klubb Western New York Flash blev amerikanska mästare i augusti 2011. Samma höst hann Caroline med att spela några månader i LdB FC som vann SM-guld innan tvåårskontraktet med Tyresö Fotboll startade 2012.

Det har spekulerats om att skånska Caroline skulle återvända till hembygden, men därav blir intet åtminstone inte nästa år Sveriges lagkapten, Caroline Seger förlänger sitt kontrakt med Tyresö Fotboll till 2014.

Debutåret i Tyresö slutade med ett SM-guld men trots att det är långt kvar på 2013 års säsong har Caroline redan bestämt sig för en förlängning med Tyresö gällandes 2014. Diskussionerna startade redan i maj, i god tid innan EM där båda parter tidigt deklarerade att man ville fortsätta att utveckla samarbetet.
Avtalet har varit klart en tid och för Tyresö Fotboll är detta ytterligare en viktig pusselbit i målsättningen att på allvar utmana de befintliga toppklubbarna i Europa under 2014. Förutom Caroline Seger har Tyresö Fotboll bl.a. Marta och Linda Sembrant på kontrakt till 2014.

Lagets tränare Tony Gustavsson är förstås nöjd med att så här tidigt kunna räkna in Seger i nästa års trupp.


[ -Ja självklart. Vi pratar om en av Sveriges två lagkaptener och Sveriges motor på det centrala mittfältet. En spelare som har rutin från flera stora internationella mästerskap och redan är inspelad i vårt system är så klart en oerhört viktig pusselbit. Seger har över 100 landskamper, vunnit VM-brons, vunnit Diamantbollen, varit proffs och mycket mer på meritlistan. Det är bara att titta på årets EM då Seger tydligt visat hur mycket kvalité hon tillför ett lag. Dessutom är hon en viktig person även utanför planen som ledargestalt avslutar Tony Gustavsson.

Även Caroline Seger är mycket nöjd med att förlänga sitt kontrakt med Tyresö Fotboll.
-Att förlänga med Tyresö var mitt tydliga förstahandsval och det gjorde jag tydligt för både klubben och min agent. Vi har ett riktigt bra lag med stora möjligheter att vinna fler titlar både nationellt som internationellt. Det finns en väl fungerandes och kompetent organisation både runt själva laget men även i form av marknadsföring och försäljning. Trots att man idag har en ledande position inom svensk fotboll är man inte nöjd och jobbar stenhårt för att ta visionen ytterligare ett par steg framåt. Detta gäller både på och utanför planen och det vill jag vara en del av. Att klubben dessutom vågar vara så tydlig i sin Champions League satsning känns väldigt spännande då det är en titel jag vill vinna avslutar Caroline.

Olle 2013-07-30 11:00

Det är ju lite konstigt då hon ville bryta kontraktet inför den här säsongen. Fast alla har ju rätt att ändra sig.

Ubbe 2013-07-30 18:04

Kommer nog hända mycket på spelarfronten i sommar.tyresö byter ut hela bänken Appelqvist o Klinga i piteå Elaine annica svensson o Egelryd på väg ut spännande och se var dom hamnar

damaskus 2013-07-31 17:23

enligt obekräftad uppgift får Seger 70 000 kr/mån.
Plus flera nya spelare.
Varifrån får Tyresö sina "f(l)ickpengar" ???

damaskus 2013-07-31 17:23

enligt obekräftad uppgift får Seger 70 000 kr/mån.
Plus flera nya spelare.
Varifrån får Tyresö sina "f(l)ickpengar" ???

Olle 2013-08-01 14:27

Det har jag undrat länge. Klinga gick inför den här säsongen så det är inget nytt. Egelryd skulle ha gått för flera år sedan. Bortkastad talang fast på bänken.