Hammarbypoäng trots bränd straff mot Sirius

Sirius Dam och Hammarby IF DFF delade systerligt på poängen i dagens toppmatch som slutade 1-1 på ett gassigt Studenternas IP i Uppsala. Inför hela 346 åskådare som skippat badstrandshänget för att se damfotboll på högsta nivå inledde

Sirius Dam och Hammarby IF DFF delade systerligt på poängen i dagens toppmatch som slutade 1-1 på ett gassigt Studenternas IP i Uppsala.
Inför hela 346 åskådare som skippat badstrandshänget för att se damfotboll på högsta nivå inledde Sirius starkast. Första målchansen var Hammarbys dock, när Susan Varli redan i matchens första minut fick på ett redigt skott som dock gick högt över målet. Därefter kickade det sedvanligt stabila Sirius-försvarslåset in och Hammarby anfallare fick allt svårare som Sirius skapade flera farligheter utan att få till den där sista knorren.
En dryg halvtimme in i matchen började det hända saker på allvar när Sirius till att börja med får en hörna som avvärjs ganska lätt, hörnan följs av en kanonchans för Sirius Jenny Jansson. Hammarby ställer snabbt om och Emelie Almesjö får jobba lite mellan stolparna.
I det påföljande anfallet är det återigen Jenny Jansson som får en chans på ett bra inspel från Fanny Andersson. Det är början på en chanstombola där Hammarbys försvarare rensar undan gång på gång innan bollen till slut hamnar hos Mikaela Björklund som från straffområdeslinjen pangar in bollen otagbart för Hilda Carlén i Hammarbys mål.
Matchen går vidare i ett rasande tempo och chanserna radas upp åt båda hållen. Sirius är det något starkare laget men Hammarby har allt mer ätit sig tillbaka in i matchen och i den 44:e minuten får Hammarby straff efter en glidtackling som säkert kommer att diskuteras en hel del i hemmalägret.
Susan Varli stegar fram till straffpunkten och skickar bollen i en smärre omloppsbana högt över Sirius mål.

I den andra halvlekens början ser det mesta ut som i perioden innan men ungefär tio minuter in i halvleken händer något. Om det är värmen som tar ut sin rätt, eller den långa skadelistan, är det ingen som vet men Sirius tar på något sätt slut.
Hammarby tar över ordentligt och Sirius i vanliga fall stabila försvarsmurar rämnar betänkligt. Gästernas Susan Varli får ett flertal chanser men bristande skärpa i kombination med en storspelande Emelie Almesjö i mål gör att utdelningen blir noll. Men till slut räcker inte ens Emelies fina spel till.
I den 66:e minuten får Hammarbys Anna Lindblom iväg en perfekt passning till Emma Jansson som kyligt ser till att kvitteringen är ett faktum.
Hammarbys press fortsätter och ett alltmer tröttkört Sirius försvarar sig med näbbar och klor mot anstormningen. Trots den hårda pressen visar Sirius varför man är ett topplag när man trots uppförslutet aldrig slutar spela utan håller emot ända tills slutsignalen.
Matchen slutar oavgjort och det innebär att Sirius Dam tappar förstaplatsen i Elitettan till Eskilstuna och man får även se sig passerat av AIK, som väntar i nästa omgång Elitettan.
IK Sirius FK – Hammarby IF DFF 1 – 1 (1 - 0)
Målen: Mikaela Björklund (36), Emma Jansson (66)

Text: Mats Karlström

Taggar: ,