1-0-segern gör Eskilstuna till ensam serieledare

Eskilstuna United fick en bra omstart på säsongen när man hemma kunde besegra Umeå Södra med 1–0 (0–0). Vaila Barsley blev matchvinnare i den andra halvleken när hon nickade in segerbollen på en hörna.

– Vi är nöjda med trepoängaren som vi tog i en tuff och bra match mot ett bra motstånd i Umeå Södra, säger tränaren Viktor Eriksson.

Eskilstuna United skapade en hel del lägen hemma mot Umeå Södra i den första halvleken, utan att få utdelning på dem. Men samtidigt var man med bra i försvarsspelet och bjöd inte på så många lägen för gästande Södra.
Lina Johansson skapade den farligaste läget i den första halvleken, men en försvarare från Umeå Södra hann emellan.

I början av den andra halvleken kunde Vaila Barsley hålla sig framme på en hörna och nicka i målet som kom att avgöra hela matchen.

– Umeå Södra flyttade upp laget i slutet för att få till en kvittering, men jag tycker att vi hade god kontroll över matchen och vi redde ut det, säger tränaren i Eskilstuna Viktor Eriksson som var extra nöjd med Méabh De Búrca i försvarslinjen och anfallaren Elina Johansson.

– Nu är det tätt emellan matcherna, på onsdag har vi Kalmar borta och på lördag väntar Djurgården men det är bara kul med många matcher på kort tid, säger Viktor Eriksson.

I och med segern kliver Eskilstuna United upp i ensam serieledning på 34 poäng, därefter kommer AIK 33 och Sirius 32. Det är verkligen tätt däruppe i toppen, som det ska vara.

Text: Anders Andersson