Jodie Taylor tillbaka i England

Kopparberg/Göteborgs FC lär får spela andra halvan av säsongen utan sin målspruta Jodie Taylor. Enligt tränaren Torbjörn Nilssons bedömning är det till 99,9% sannolikt att Taylor inte återvänder till Sverige.

Egentligen så har Göteborg lånat 27-åriga Taylor för hela säsongen från hennes FA WSL klubb Birmingham City. Men tydligen mår anfallaren inte bra.

- Vi har skrivit till henne och sagt att hon är välkommen tillbaka, men mår en människa så dåligt kan man inte tvinga henne till något, säger Torbjörn Nilsson till Göteborgs Posten. I Expressen hette det att Taylor flyttat tillbaka av familiära skäl, men Torbjörn Nilssons yttrande tyder alltså på att det finns andra orsaker bakom avhoppet som ställer den nya tabelltrean inför allvarliga problem. Tio mål gjorde Jodie Taylor i tio matcher och låg därmed på en andra plats i skytteligan, före så väl etablerade spelare som Anja Mittag och Marta Vieira da Silva.

Jodie Taylor har aldrig varit aktuell för Englands landslag och spel i årets EM eftersom Hope Powell har inte tagit ut anfallaren till ett enda tröningsläger under året.

201 var Taylor utlånad från Birmingham till Lincoln Ladies och bestämde sig för att återvända till Birmingham trots att Lincoln ville ha kvar henne.

Kopparberg/Göteborgs FC har nu knappt tio dagar på sig att hitta en ersättare till Taylor och enligt Nilsson letare man redan på marknaden.