Djurgården snuvade Hammarby på poäng

På onsdagkvällen spelades det första av två derbyn för Hammarby den här veckan. Det var match mot Djurgården. På lördag är det bortamatch mot AIK. Kvällens matchen var hård och hade hög intensitet. Det var perfekta förutsättningar med fint väder. Ändå kom det bara 437 personer på matchen. Den slutade 1-1-

De första tio minuterna präglades av kamp och hög intensitet men också en del slarv, precis som det brukar vara i derbymatcher. Hammarby hade därefter mycket boll på offensiv planhalva, som vanligt, men precis som vanligt var det också ineffektivt. Det var skott och nickförsök över och utanför. När de väl gick på mål var de lösa eller gick rakt på Djurgårdens duktiga målvakt Tove Enblom.

I den 41:a minuten fick Djurgården en högerhörna. Den slogs inåtskruvad och gick högt över alla spelare till Madeleine Stegius på bortre stolpen som dunkade in 1-0 på volley till bortalaget. Väldigt oförtjänt då det var Djurgårdens första skott på mål. Bara några minuter senare kunde Hammarby ha kvitterat genom Emma Jansson som kom fri, men Enblom i DIF-målet kom ut bra och räddade med fötterna utan att fälla Jansson.

Efter paus skruvade hemmalaget upp tempot ordentligt redan från start, något man borde gjort redan i första halvlek. Hammarby skapade massor med målchanser, men det saknas lite offervilja för att få in bollen i mål. Enblom och Djurgården-försvaret lyckades med lite tur och en del skicklighet hålla undan. Hammarbyarna pressade högt upp i plan, men Djurgården spelade sig ofta ur pressen och kom till ett par fina lägen i början av halvleken. Med lite mer tur kunde Alexandra Höglund gjort 2-0. Efter att Djurgården spelat sig ur pressen fick hon ett friläge där Hammarby-målvakten Hilda Carlén kom ut lite fel. Höglund fick bollen över målvakten men i ribban. Ju längre matchen led, desto tröttare och mer pressade blev Djurgården.

I den 72:a minuten kom äntligen den välförtjänta kvitteringen genom Alexandra Lindberg som själv berättar om målet:
- Det var ett högerinlägg från Ellen Gibson som jag hoppade upp på och nickade i mål. Jag var helt omarkerad.

Efter kvitteringen tog Hammarby över ännu mer än tidigare och hade en del chanser där det kunde blivit mål, men något segermål blev det inte.

Hammarby är nu 8-9 poäng efter AIK och Eskilstuna United. Den allsvenska platsen ser avlägsen ut, men hammarbyspelarna har inte gett upp än. På lördag är det derby mot AIK på Skytteholm. Lindberg säger följande om den matchen:
- Det kommer att bli intensivt och hårt. Vi vill ha revansch för förlusten mot dom i våras.

Mål: 0-1 Madeleine Stegius (41), 1-1 Alexandra Lindberg(72)

Text: Eva Fransson