Linköpings nyförvärv debuterar

Efter två raka förluster i Damallsvenskan siktar Linköpings C på att bryta den negativa trenden i söndagens hemmamatch.Tiondeplacerade Piteå IF står för motståndet när LFC ska ta upp jakten på tredjeplacerade Kopparbergs/Göteborg.

– För oss handlar det om att hitta tillbaka till det vi gjorde när vi var bra under vårsäsongen. Vi har haft en ganska brandskattad trupp de två första matcherna efter uppehållet och det är först nu som vi har en full trupp igen, vilket känns positivt, säger tränare Martin Sjögren.
LFC har under hela säsongen haft problem med sitt anfallsspel och har i många matcher fått jobba väldigt hårt för att skapa målchanser. De två senaste matcherna har bara inneburit ett mål framåt och det är något som laget har jobbat på att förbättra under veckan.
– Vi vill få lite mer tryck i anfallsspelet, vilket vi har tränat på och pratat om under veckan. Vi är inte riktigt nöjda då vi har fått jobba lite för hårt för att skapa chanser.
Nyförvärven Brianna Davey och Eunice Beckmann har anslutit under de senaste veckorna och de båda är spelklara till söndagens match (Linköping Arena kl 14.00) .
– Eunice har offensiva kvalitéer som vi inte riktigt har haft på den positionen. Sen har hon en bit kvar tills hon är redo att spela från start då hon kommer från två veckors försäsongsträning i Tyskland. Brianna gjorde bra ifrån sig på hennes första träning som var idag och vi får se hur det ser ut under nästa vecka.

Läget i laget: Sofia Lundgren och Linda Sällström är inte tillgängliga för spel denna match. I övrigt är alla spelare i truppen tillgängliga,

The Observer 2013-08-18 11:42

Mja, om de debuterar återstår väl att se? Att de är spelklara är en sak, om de spelar en annan. Läget är dock intressant - allt som kan bidra till att LFC hittar ett anfallsspel är av godo kan man tro och Beckmann kanske kan bidra. Gissar att hon får speltid.

På målvaktsfronten är det klurigt - ska Ringshamre efter en skakig inledning få fortsatt förtroende eller ska Davey med landslagsmeriter göra skäl för lönen direkt?