Kännbara poängtapp för både Kalmar och QBIK

IFK Kalmar och QBIK delade på poängen på lördagseftermiddagen. Matchen slutade 0–0. Närmast segern var hemmalaget i poängnöd och som var hungrigast i den första halvleken.

– Vi var inte alls med i tempot som Kalmar drog upp i den första halvleken och jag tycker att vi svarade för en av våra sämsta insatser för i år, säger QBIKs tränare David Ekelund direkt efter matchen.
Redan efter fyra minuter hade gästande QBIK kunnat ta ledningen på straff, men straffen uteblev. Istället var det IFK Kalmar som kom att föra spelet i den första halvleken. I vägen stod dock QBIK-målvakten Maria Yatrakis och avvärjde lägena.

– Vi snackade i pausen om att ta jobbet och få fart på bollen, i början skapade vi lite halvlägen och jämnade ut spelet. Kalmar var livsfarligt på omställningar och hade två frilägen där Maria Yatrakis gjorde det riktigt bra, säger David Ekelund som menar på att matchen hade kunnat slutat hur som helst.
– De hade flest chanser, men vi hade kunnat peta in ett mål på några av våra få chanser, säger David.

Det blev 0–0 och därmed skiljer det tre poäng ner till Djurgården under nedflyttningsstrecket. För IFK Kalmar är det sju poäng upp till fast mark i tabellen.

– Nu har vi Hovås Billdal borta och då gäller det att vi tar kampen från början, skulle vi inte göra det så blir det jobbigt, säger David Ekelund som konstaterar att alla lagen verkar slå alla i Elitettan.
– Nu är det upp till oss själva att göra jobbet, avrundar QBIK-tränaren.

Taggar: ,