Allvarligt skade-elände i Jitex

Bottenstriden i Damallsvenskan är tuff. I spannet mellan en femteplacering och tiondeplatsen är den en skillnad på 9 poäng. Att då som Jitex BK, som återfinns på en åttondeplats, dras med skador på viktiga spelare är förstås extra tufft. Till matchen mot Tyresö FF saknas både målvakten Minna Meriluoto och anfallaren Annica Sjölund.

Dessutom Är Mimmi Löfwenius och Julia Wahlberg borta eftersom de spelar F19-EM i Wales.
Annika Sjölund fick korsbandet avslitet ifjol och har jobbat hårt för att komma tillbaka i speldugligt skick. Så hårt att efter bara ett par matcher ådragit sig en stressfraktur i foten och numera går gipsad.
– Vi hoppas att hon ska vara tillbaka om cirka två veckor, säger sportchefen Anders Holmvén till damfotboll.com.
Minna Meriluoto utgick i slutet av matchen mot Umeå IK med en misstänkt korsbandsskada och är borta i flera veckor.
–Det var dock ingen korsbandsskada utan ett uttänjt ledband. Det gör att vi kanske kan räkna med henne igen om 4-6 veckor, säger Anders Holmvén
Det innebär att ni får sätta in en Jennifer Falk som fick göra en kort damallsvensk debut mot Umeå borta?
–Det stämmer bra, hon kommer att stå emot Tyresö på lördag. Jennifer är en mycket spännande målvakt som jag vet gillar läget och inte räds moståndet. Men det gäller också att hela laget lyfter sig mot Tyresö som ju alla vet är snäppet bättre än många av lagen i Damallsvenskan. Eftersom Mimmi och Julia också är borta kommer vi också att lyfta upp två av våra juniorer till A-laget. Ida Pettersson och Anna Skarin kommer att sitta på bänken mot Tyresö. Kan bli aktuellt med fler damallsvenska debutanter alltså, tillägger Anders.