LdB FC kan knappast överraska Linköpings-tränaren

En titt i backspegeln ger inga indikationer på att tisdagskvällens motståndare Linköpings FC ska vara en lätt nöt att knäcka för LdB FC Malmö. I våras fick man se sig besegrat i Linköping med 3-1. Som före detta tränare för LdB FC vet Martin Sjögren att det oftast blir tuffa drabbningar när lagen ställs mot varandra.
Linköpings tränare, Martin Sjögren. Foto: Bildbyrån

– Det har alltid varit svårt att slå LFC även på hemmaplan för LdB FC och jag hoppas förstås på att traditionens makt ska gälla även i tisdagens match. Men jag är förstås medveten om att LdB FC nu är bättre än till exempel när vi mötte dem i våras och då vann med 3-1. Efter att ha sett matchen mot Kopparbergs/Göteborgs FC så kan man väl konstatera att LdB FC troligen är seriens formstarkaste lag just nu och att det kommer att bli en svettig afton för oss.

Nytt mittbackspar
Ni har förlorat Nilla Fischer, som blivit proffs i Tyskland, mitt i säsongen och det borde innebära dags att skola in en ny mittback för er?
– Det stämmer bra och vi har en given ersättare i Jennie Nordin som kom från AIK i vintras till oss.

Jennie, som när F19-landslaget vann EM-guld, hörde till EM:s absolut bästa spelare har förstås de kvalitéer som behövs men saknar matchträning?
– Ja, hon har tyvärr dragits med lite skador men har varit i full träning nu ett tag men det är klart att Jennie är lite ringrostig rent matchmässigt men hon hamnar i trygga händer bredvid Charlotte Rohlin som kommer att ge henne bra inskolning, det är jag inte orolig för.

Ni har förstärkt med en ny målvakt ifrån Australien, Brianna Davey blir det hon eller Lina Ringshamre som står i mål?
– Vi får se. Brianna har bara varit hos oss i två veckor men är en spännande målvakt som redan debuterat i Australiens damlandslag. Lina Ringshamre är stabil och har varit i hetluften i flera matcher nu och gjort det bra. Skönt att ha två bra målvakter som fajtas om en plats.

Hur känns det formmässigt för Linköpings FC?
– Efter EM-uppehållet åkte vi på två förluster och det tror jag är en konsekvens av att vi har haft flera spelare igång i de olika landslagen. Vi har ingen bred trupp så det kan bli lite väl hög belastning på en del spelare emellanåt. Men det är så det är. Vi jobbar för att komma ur formsvackan och drivkraften inom laget är det absolut inget fel på. Vi siktar på att vinna resterande matcher och vi får hur långt det bär, avslutar Martin Sjögren.