Straff avgörande i viktiga bottenmötet

En straff gav Jitex en kvitteringschans och den tog Fridolina Rolfö som gjorde 1-1 vilket också blev slutresultatet i matchen mot Mallbacken.

365 åskådare hade hittat till Åbyvallen och fick se bortalaget Mallbacken ta ledningen i den 25:e minuten på en hörna. Blakely Mattern gjorde målet. Sen dröjde det till den 66.e minuten innan Jitex kunde kvittera på en straff. En straff som upprör Mallbackentränare Stefan Johansson:
– Det som känner mig vet att jag sällan kritiserar domaren men nu måste jag. Från att ha blåst för frispark ändras det via assisterande domaren till en straff. Den diskussionen domare emellan tog flera minuter och för mig känns det här som ”Kalle Anka-nivå”.

Jitex tränare Stefan Rehn, hade inte riktigt samma syn på straffen.
-Vi står långt ifrån och det är svårt att bedöma och jag sa nog till Stefan Johansson att det var svårt att se men att jag trodde att det hände på linjen. Vår spelare Sofia Skog blev hur som helst rejält kapad och låg flera meter in i straffområdet efter den.

Hur såg matchen ut i dina ögon?
-Vi var lite tagna av stundens allvar tror jag för vi kom inte riktigt upp i rätt nivå. Vi låg lite för långt ifrån i markering och det som gav dem spelrum att göra mål på hörnan. Första halvlek var nog fördel Mallbacken men i andra så började vi jaga och efter straffen så hade vi total grepp om matchen. Vi borde definitivt ha avgjort den för lägen fanns så det räckte. Om något så är jag besviken på att vi är så ineffektiva i avsluten. Men jag ser positivt på att vi lyckas vända underläge, komma igen och ta en poäng i alla fall.

Jitex fick luft under vingarna efter straffen och för Mallbacken ändrade matchen karaktär, rejält.
–Det kan man väl lugnt säga. Vi fick svårt att fokusera och det mesta gick Jitex väg. Vi är glada att vi ändå får med oss en poäng hem men jag har svårt att smälta att sånt här kan hända i en Damallsvensk match där två lag slåss för sin existens i serien, säger Mallbackens tränare.

Så om jag frågar om du är nöjd över att ha fått en poäng med er hem blir svaret?
– Att det just nu känns som den svåraste frågan jag fått men hellre än poäng än ingen, vi får kriga vidare, avslutar Stefan Johansson.

per.montini 2013-09-05 00:56