Ny storseger för Hammarby

Efter en lång rad av segerlösa matcher har Hammarby IF återfunnit vinnarspåret igen. Och inte nog med det, målskyttet verkar ha lossnat på allvar - 5-0 blev siffrorna på bortaplan mot Östers IF.

- Roligt för oss, vi har kämpat länge. Att vi får utdelning är skönt både för tjejerna och ledarstaben, sade tränaren Pär Lagerström.

Efter 4-1 mot Hovås Billdal väntade Växjö och Östers erkänt starka försvar. För formlaget från Söder var det dock inget hinder,

Emma Jansson nätade redan efter fyra minuter och gjorde också 0-2.
- 2-0-målet var fantastiskt, ett väldigt fint anfall som Emma avslutar på ett tillslag upp i krysset, sade Pär Lagerström om början på målfesten.

Susan Varli gjorde matchavgörande 0-3 strax före pausvilan.
- Vi gör tidiga mål, mål i rätt lägen. Sen hänger Öster inte riktigt med.

Innan Olga Ekblom satte 0-5 kort före full tid fick gästerna en tremålsskytt i Emma Jansson.
- Kul att se en ung tjej göra tre mål, igen, sade en nöjd tränare.

Andra spelarinsatser som gör intryck?
- Vi har en bra, etablerad backlinje och kul att mittfältet kliver fram med Matilda Agné som kreatör och vassa yttrar i "Cattis" (Cathrine Dahlström) och Olga (Ekblom).

På grund av den skrala poängutdelningen har Hammarby tappat kontakten med topplagen (tio poäng upp till AIK på andra plats) men det hindrar inte en offensiv målsättning i det som återstår av serien.
- Vi vill ha in en bra trend och utvecklas. Även om det ser svårt ut finns den matematiska chansen kvar och så länge den gör det ska vi aldrig ge upp, sade Pär Lagerström till sist.