Felicia vill fortsätta göra mål för succélaget

Felicia vill fortsätta göra mål för succélaget

19-åriga Felicia Karlsson började sin fotbollskarriär i BK Sport i Eskilstuna som sjuåring, och nu så öser hon in mål för Eskilstuna Uniteds A-lag som toppar i Elitettan.

Hon har alltid varit målfarlig och visade det när hon producerade mål efter mål för Eskilstuna United redan i seriespelet och kvalet till ettan säsongen 2010. Det väckte intresse hos LdB FC Malmö som Felicia skrev på för i början av 2011. Där lyckades hon dock aldrig slå sig in i A-laget, och i maj 2012 återvände hon permanent till Eskilstuna United. Felicia hann spela lite mer än halva säsongen med laget i Söderettan förra året, och gjorde 11 mål.

I år har det blivit 12 mål hittills, men de har kommit mot starkare motstånd än förra året, i den tillspetsade Elitettan. Hon känner sig väldigt fysiskt stark i år, och tror att det kan bidra till målsuccén i år.
– Jag tror att en anledning till att det gått så bra i år, är att jag har haft en så bra försäsong. Jag har aldrig känt mig i sådan bra fysisk status. Det är viktigt för mig som är en löpstark spelare och utan tvekat har jag kunnat utnyttja min löpstyrka i år fastän jag ställts mot väldigt bra spelare.

De flesta målen från hennes fot har kommit till i boxen, även om hennes senaste mål var ett långskott utifrån.
– Ett riktigt rackarskott, beskrev då motståndarlaget QBIK:s tränare David Ekelund målet.

Felicia säger att hon inte har hört om något intresse från någon annan klubb, och i juli i år förlängde hon också kontraktet över 2014.
– Det har blivit många år i Eskilstuna för mig men jag trivs verkligen jättebra på Tunavallen och med tjejerna i laget. Så bra att jag faktiskt vill stanna kvar i Eskilstuna United nästa säsong också, även om vi skulle missa uppflyttning.

Så räkna med att se Felicia i Eskilstuna Uniteds blå-vita tröja även nästa år, oavsett om det blir i Damallsvenskan eller Elitettan.