Djurgårdens pålitliga målspruta

Djurgårdens pålitliga målspruta

Alexandra Höglund har haft en mycket bra säsong med Djurgården i år. Hon följde med dem ner från Damallsvenskan efter nedflyttningen förra året, och med sin näsa för mål har hon varit mycket nyttig för det åderlåtna laget. Alexandra har gjort 14 mål för sitt Djurgården och leder därmed skyttligan i Elitettan.

Gällande skillnaden mellan de två högsta serierna säger hon att det givetvis är stor skillnad, men att hon ändå blivit positivt överraskad av Elitettan.
– Det är stor skillnad mellan serierna, det finns inga världsklasspelare i Elitettan som det finns i Damallsvenskan. Men jag tycker att man har lyckats med att få till en tillspetsad och jämn serie. Det finns inga strykgäng. Det är en rolig serie, och alla kan slå alla.

Djurgården är i princip ett helt nytt lag för i år, med väldigt många unga spelare. En stor del av laget lämnade efter nedflyttningen förra säsongen. En nedflyttning som givetvis var väldigt tung.
– Det var tajt ända in på slutet, och det avgjordes i de sista omgångarna. Jag tycker också att vi hade ett så bra lag att vi inte skulle behövt åka ut. Men vi hade en tung vårsäsong med många skador och till slut blev det så ändå.

Det var inte självklart för Alexandra att hon skulle stanna kvar i Djurgården efter säsongen.
– Det är inte självklart för någon vad man ska göra när man åker ur med ett lag, det är bara jobbigt. Men jag hade precis opererat nyckelbenet också, så det var inte läge för mig att byta klubb i alla fall. Jag trivs dock jättebra i klubben, och vill hjälpa oss till nytt kontrakt i år.

I det unga laget har hon också fått ta mycket ansvar.
– Jag visste ju att det skulle bli många som lämnade när vi åkte ur. Och då får man ju ta chansen och kliva fram och ta ansvar. Det såg jag fram emot inför i år.

En anledning till att det gått så bra i år är att hon utvecklat sitt allround-spel, säger hon. Det har hon gjort genom att ha fått spela på en annorlunda position i några säsonger.
– De tre senaste säsongerna har jag spelat defensiv mittfältare i Djurgården. Jag blev inflyttad på den positionen av en slump när vi hade många skador inför en match. Sedan blev jag kvar.

Men i år har Alexandra blivit uppflyttad till anfallet igen. Och det har som sagt gått väldigt bra, 14 mål har det blivit.
– Jag tror att det är mycket på grund av att jag spelat defensiv mittfältare de senaste säsongerna. Mitt spel har utvecklats av att ha fått spela på en annan position.

Hennes kontrakt går ut efter säsongen, men hon vet inte än vad hon ska göra efter säsongen.
– Nu är det bara fokus på Djurgården och spela klart den här säsongen. Det är det enda jag tänker på.