Jämnt spel räckte inte-Sunnanå förlorade igen

Sunnanå har under den gångna säsongen vikit ner sig efter att ha fått ett mål emot sig. I kväll kom första baklängesmålet hemma mot Kristianstad redan i första spelminuten. Men denna gång bjöd Sunnanå till och spelade, trots nederlaget med 1-4 (0-2) jämnt med Kristianstad.
Kristianstads Margrét Lára Vidarsdóttir blev tvåmålsskytt mot Sunnanå. Foto: Bildbyrån (arkiv)

Matchen hade knappt blåsts igång förrän Margrét Lára Vidarsdóttir snappade upp en misslyckad utspark av Sunnanås målvakt Susanne Nilsson och lätt spelade förbi henne. Till skillnad mot tidigare matcher verkade det som om Sunnanå bestämde sig för att det målet aldrig gjorts.

Spelet var jämnt under första halvlek med ett litet övertag för Kristianstad som hade en smula vassare chanser. I 32:a minuten kunde Susanne Moberg utöka ledningen till 0–2.
– Jag är besviken över hur vi spelade under första halvlek, säger Sunnanås tränare Martti Tikkanen. Vi visste att deras backlinje är lite trög men vi kunde inte utnyttja det.

Hans kollega i Kristianstad, Elisabet Gunnarsdottir, var inte heller hon med sitt lags första halvlek.
– Vi hade pratat om att inte underskatta Sunnanå. Men det brast, tycker jag. Vi hade dåligt fokus och slarvade med passningarna och vi försökte ha en hög press. Halvtidsresultatet tycker jag var rättvist.

I andra halvlek kom Sunnanå ut som ett nytt lag. Det ena anfallet avlöste det andra och det bjöds många goda lägen, som dock alla sumpades. Sunnanås reduceringsmål kom efter hörna och det var Matilda Rosqvist som var sist på bollen.
– Starkt av Sunnanå att göra mål på fasta situationer. Vi visste att de är farliga på hörnor, ändå lyckades vi inte hålla emot, säger Elisabet Gunnarsdottir.

Matchen punkterades när Johanna Rasmussen gjorde 1–3 i 76 minuten. Bara tre minuter senare fastställde Margrét Lára Vidarsdóttir slutresultatet till 1–4.
– Vi släpper litet för billiga mål och vi måste sätta de chanser vi får, säger Martti Tikkanen och sammanfattar väl därmed lagets problem under hela säsongen.

Ändå var matchen för Sunnanås del ett fall framåt. Spelarna visar en helt annan attityd jämfört med tidigare; en hårdare attityd som också krävs i den allra högsta serien. Och båda lagen hade lika många skott på mål, hörnor och skott i målställningen.

Text: Ola Theander