Jansson tremålsskytt när Hammarby vann

Den för toppen- och bottenstriden betydelselösa matchen mellan Hammarby och QBIK slutade med en klar hemmaseger och ett hattrick. Emma Jansson gjorde tre mål när Hammarby vann med 5-1.

Det var en kylig höstdag på Kanalplan i Stockholm och de drygt 150 personerna i publiken fick ingen vidare värst värme från spelet under den första halvleken. Före pausvilan kändes matchen både avslagen och tam. Spelarna i båda lagen gjorde flera misstag och inget lag tog tag i taktpinnen. Visst fanns det chanser, åt båda hållen, men det var mer slump och slarv som ledde fram till chanserna än skönlir och briljanta passningar. Och chanserna förvaltates dåligt. Men den som stannade kvar i höstkylan skulle få se Hammarby ta ledningen före paus. I den 33:e minuten möte Emma Jansson ett inspel från vänsterkanten och placerade in 1-0 bakom en utrusande Maria Yatrakis OBIK-målet.

Redan för några veckor sedan skrev vi på damfotboll.com ett reportage om den 17-åriga Hammarby-talangen som hittat målformen efter EM-uppehållet och belönats med en landslagsplats. Och i den andra halvleken skulle det visa sig att Jansson konserverat målformen.
Två minuter efter att den andra halvleken sats i rullning drev nämnda Jansson ner bollen längst högerkanten. Jansson såg Susan Varli som kom rusande mot mål men de flesta trodde nog att Jansson skulle servera sin anfallskollega. Men Jansson hittade nätmaskorna på egen hand från sin position nära kortlinjen. Efter matchen erkände målskytten att konstsparken var mer än slump en ett planerat tilltag:
– Jag hade tänkt slå ett inlägg på marken till Varli, men det blev visst lite för mycket fot under bollen. Det blev ju bra till slut ändå, säger Jansson till damfotboll.com.

Jansson låg även bakom Hammarbys tredje mål i matchen, även om det inte var hon som satte bollen i nät. Istället spelade hon fram Susan Varli i den 64:e minuten och Hammarbys anfallspar tycks hitta varandra allt bättre för varje minut de får tillsammans.

Under den andra halvleken hade QBIK ett par chanser som mycket väl hade kunnat resultera i ett reduceringsmål men varken Elin Börjesson eller Jocelyn Charette, som var bäst framåt i Karlstad-laget, lyckades överlista Hilda Carlén och istället kunde Jansson fullborda sitt hat-trick med 20 minuter kvar av matchen.

QBIK reducerade i den 79:e minuten genom Elsa Hellstrand innan Hammarby och Petronella Ekroth fastställde slutresultatet till 5-1.

Taggar: ,