Linda Sembrant njuter av att vara tillbaka

Linda Sembrant njuter av att vara tillbaka

I oktober förra året skadade Tyresös Linda Sembrant korsbandet i en match mot Umeå IK. Hon hade nyss skrivit på för blivande mästarklubben efter att ha lämnat Kopparbergs/Göteborg dit hon kom 2011. Det blev en flytt tillbaka till Stockholm där hon tidigare representerat AIK.

Att lämna Göteborg för Tyresö är ett klubbyte Linda inte har ångrat även om hon fått en längre tid förstörd av skador.
– Jag skrev på för Tyresö för att deras målsättningar och visioner stämde överens med dem som jag själv hade. Och jag har haft en väldigt bra och utvecklande tid här, förklarar Linda.

Comebacken ägde rum i augusti i år, när hon spelade drygt 20 minuter på slutet borta mot Kristianstads DFF. Följande matchhemma mot LdB FC Malmö blev den första från start efter skadeuppehållet.
– Jag njuter verkligen av att vara tillbaka. Allt känns bra. Det tar ju lite tid att komma in i allt efter en sådan här skada, men allt flyter på bra. Alla bitar faller på plats.

Väl utnyttjad rehabperiod
Målet var för Linda att komma tillbaka under den här säsongen. Ett mål som alltså har uppfyllts.
–Men också att komma tillbaka på ett bra sätt. Rehabperioden har skötts väldigt nogrannt. En sådan kan vara lite jobbig, för när man skadar sig går man från att vara elitidrottare i grupp till att vara ensamidrottare. Men det har stärkt mig mycket, speciellt fysiskt. Jag har verkligen utnyttjat all tid jag spenderat i träningslokalen.

Linda stötte inte heller på några bakslag under sin rehab.
– Det har hela tiden gått att ta nya steg framåt. Efter varje träning kändes det bättre och bättre. Jag har också haft ett mycket bra rehab-team från klubben runtomkring mig med bra människor som har hjälpt mig oerhört mycket.

Flera mål i sikte
Ett mål är att så småningom komma tillbaka till landslaget.
–Självklart, först måste jag göra det dagliga jobbet så bra som möjligt i Tyresö, sedan får man se hur det blir. Just nu handlar det om att jag vill fortsätta utvecklas som spelare. Och det finns mycket som inspirerar nu. Det sker många spännande saker framöver.

SM-guldet ser ut att hamna i Malmö men det finns andra näraliggande mål i sikte och ett som Linda speciellt ser fram emot är Champions League-mötet med PSG och där svenska Kosovare Asllani spelar.
– Det kommer vara mycket folk på plats. Jag tror det blir en häftig inramning. Det är ett stort möte med två lag som verkligen satsar hårt på Champions League.
Det är något som känns väldigt inspirerande, avslutar Linda.