Vilken vecka för Lina Nilsson!

Vilken vecka för Lina Nilsson!

Lina Nilsson har i helgen chansen att ta ett stort steg mot ett SM-guld med sitt LdB FC Malmö. Även i Champions League har hennes lag ett bra utgångsläge att gå vidare till en åttondelsfinal efter 3-1 borta mot norska Lilleström och retur på hemmaplan nästa onsdag.

Ystad-tjejen känner sig i bra form inför det som kommer nu i helgen och nästa vecka.
–Jag fick en liten smäll i förra matchen, men det känns bra och jag känner mig i mycket fin form just nu. Hittills har jag också lyckats undvika att dra på mig någon större skada i karriären, peppar peppar. När det gäller matchen i helgen tror jag att den blir tuff. Umeå är ett duktigt lag med många individuellt skickliga spelare. Det viktiga är att vi får igång vårt eget snabba spel med mycket rörlighet inom laget. Nästa vecka har vi då returen i Champions League. I matchen i Norge så började vi ganska svagt men tog oss in i det mer och mer och jag tycker vi kontrollerade den till slut. Det kändes bra. Jag vill dock inte ta ut någonting i förskott.

Avslutningen i Damallsvenskan förra året var snöplig och det vore kul med revansch i år, säger hon.

–Det är klart att det inte var roligt, det kändes tråkigt att tappa det efter oavgjort mot Umeå och förlusten i sista matchen. Det käns dock bättre i år med laget. Vi känns stabilare och vi har verkligen fått ihop allt som ett lag. Det är den stora skillnaden jämfört med förra året. Även om vi har många individuellt skickliga spelare som är rena världsspelare så arbetar alla verkligen för varandra i laget.

Hon förlängde nyligen kontraktet till 2016, det kändes självklart.

–Jag har ju varit här i Malmö länge nu, men klubben har fina visioner och mål som stämmer överens med mina. Det kändes helt rätt att förlänga kontraktet.

När det gäller landslaget känner hon sig inte säker på sin plats, även om det har blivit tre raka mästerskap för hennes del, med VM 2011, OS 2012 och EM 2013.
–Man kan aldrig känna sig säker på en plats i landslaget. Det gäller att prestera kontinuerligt i klubblaget så att man fortsatt får chansen. Gällande konkurrensen med Jessica Samuelsson kan jag bara säga att hon är en duktig spelare. Sedan kan jag endast koncentrera mig på mitt eget spel och fokusera på det. Det är allt jag kan göra.

Höjdpunkter i karriären har varit SM-gulden 2010 och 2011 och VM-bronset 2011.
–Utöver de två SM-gulden och VM-bronset hoppas jag få uppleva en Champions League-titel. Det vore väldigt stort. En riktigt stor framgång med landslaget vore inte heller helt fel.