Mästerligt LdB FC!

Med 3-1 i ryggen från Norge-matchen och SM-guldet från i söndags kunde LdB FC bjuda på mästarspel som bonus när man lätt besegrade Lilleström i UEFA Women´s Champions League-returen. Istället för spänning bjöds den fåtaliga publiken på uppvisning som lutade med LdB FC-seger 5-0 (4-0).
Manon Melis en av många dueller med LSKs målvakt Maria Javery. FOTO: Nils Jakobsson ,Bildbyrån.

Ett tveksam bortdömt offsidemål efter 5 minuter satte inte ner humöret på Therese Sjögran. Utdelningen kom istället i 17:e minuten senre när Anja Mittag drog på ett överraskande långskott - överraskande i synnerhet för LSK-målvakten Maria Javery som redan räddat säkert ett par gånger.
På 2-0 hade hon litet otur med fotparaden och Manon Melis kunde skarva bollen i tomt mål. Djupledsbollen från Ramona Bachmann var inte tur utan ren skicklighet.
Manon Melis spelade fram Anja Mittag till 3-0 och Ramona Bachmann skruvade in bollen till 4-0 efter att ha stressat LSK-backarna och själv skaffat sig skottläge. Skottstatistiken sade 6-3 till LdB FC, så effektiviteten kunde man inte klaga på. Låt vara att två av målen var s k bjudningar.

Efter den halvleken fick Ramona välförtjänt vila. Paula Radke ersatte i andra.
Den blev jämnare dock utan att LdB FC tappade greppet. LSKs Isabel Bachor hade en nick som Thora Helgadottir räddade, Isabelle Herlofsen kom också till avslut ett par gånger.
Det skulle bara bli ytterligare ett mål till i matchen och det var när Manon Mels rundade Maria Javery och fastställde slutresultatet efter djupledspassning av Sara Björk Gunnarsdottir.

davidfermin 2013-10-16 22:57

va rincon som spelade fram till sista målet inte gunnarsdottir