Tyresö på Europas fotbollskarta efter bragden i Paris

Trots hemmaplan lyckades inte Paris Saint-Germain vända förlusten från Tyresö till seger utan returmatchen slutade 0-0. Det hade fotbolls-Europa inte väntat sig.
Tyresös Caroline Graham Hansen offrar sig och stoppar PSGs Laura Boulleau. FOTO: Bildbyrån.

Framför allt inte spelarna och ledarna i storklubben.
Det var en skör ledning att spela på för Tyresö eftersom ett hemmamål automatiskt skulle kräva två för Tyresö på grund av PSGs straffmål i första matchen.
Men Tyresö spelade inte fegt utan satsade framåt. Bästa chansen i första halvlek var Christen Press nick efter en havltimme på Martas inlägg.
PSG-spelarnas respekt för Marta var djupt rotad och hon fick den uppvaktning hon förtjänade - till fördel för sina medspelare.
Kosovare Asllani var spelaren i PSG som hade mest fart och stod för matchens första farlighet i 8:e minuten. Då och i ännu högre grad i ett kritiskt skede av matchen stod Tyresö-målvakten Ashlynn Harris för säkra ingripande. Inte att förglömma mittbacken Ali Kriegers uppoffrande brytningar. Nu fanns ytterligare en amerikanska i försvaret, Whitney Engen som p g a pappersexcersis inte blev spelklar till hemmamatchen mot PSG. Nu styrde hon backlinjen - skickligt med tanke på den korta tid hon varit i Tyresö.
Marie-Laure Delie frestade Harris med ett skott hon tvingades rädda till hörna fem minuter före halvtid och inlägget på hörnan var Kosovare Asllani nära att styra i mål. Lika nära var det att Ali Krieger gjort självmål sekunderna före halvtid.

Man väntade en forcering i andra halvlek av PSG men den kom aldrig, inte ens under de sista minuterna men då hade Tyresö klokt nog dragit ner på tempot för det kostade på att försvara sig. Shirley Cruz var liksom i Tyresö PSGs kreatör men vägde för lätt. Någon självklar ledare har inte det franska topplaget, däremot många individuellt skickliga spelare.

Tyresös nästa motståndare blir danska Fortuna Hjörring som vände sitt underläge från bortamatchen mot Tavagnacco i Italien till seger hemma. Tyresö börjar borta den 9:e eller 10:e november.