Vinsten förgäves för IFK Kalmar

IFK Kalmar vann idag hemma mot Umeå Södra med 4-0. Tyvärr spelade det inte det någon roll, då Hovås Billdal vann sin match hemma mot Sirius med 3-2.

Filippa Curmark och Erin Gunther hade gjort 1-0 och 2-0 till Kalmar redan efter 11 minuter. Linnéa Johansson ökade till 3-0 efter 30 minuter och då var matchen avgjord. Erin Gunther avslutade med 4-0 i den 85:e minuten.
–Det känns väldigt konstigt att spela så bra som vi gör idag, men ändå åka ut. Segern var klar och rättvis, vi gav oss själva chansen. Vi får 3-0 rätt snabbt. Tyvärr hade vi inte ödet i egna händer, och det är bara att konstatera faktum. Vi var beredda på vad som skulle kunna hända idag. Man får bittert lära sig att allt räknas genom säsongen, säger IFK Kalmars tränare Lasse Svensson.
–Om vi bara gjort ett mål till i någon match hade det kanske sett annorlunda ut. Vi har många oavgjorda matcher och uddamålsförluster.

Stephan Kullberg, tränare i Umeå Södra, håller med om att det var välförtjänt att Kalmar vann.
–De hade mer vilja idag. Vi hade inte det lilla extra som de hade. Jag lider med dem, att spela så bra och åka ut ändå måste kännas tungt, säger Stephan.
Lider gör hela Småland eftersom även Öster får lämna Elitettan trots sin storseger i sista matchen.