Tre mål och tre poäng för Torbjörn

Mycket blommor delades ut i Göteborg. Marlene Sjöberg gjorde sin 250:e match i Damallsvenskan, Carina Holmberg fick domarnas utmärkelse för 2013 och Torbjörn Nilsson fick blommor och en stående ovation av publiken inför sista matchen med gänget. Matchen vann hans KGFC med 3:0 mot ett Sunnanå som får lämna Damallsvenskan efter en godkänt match på ett ruggigt kallt Valhalla IP i Göteborg.
Torbjörn Nilsson avtackas som tränare för KGFC. Foto: Bildbyrån

Efter en mycket negativ serie med flera matcher utan mål och många förluster i rad ville Kopparberg/Göteborgs FC avsluta serien med inget annat än en seger och därmed bereda tränaren Torbjörn Nilsson ett värdigt avsked efter sex säsonger där man vunnit bland annat två svenska cuper och en supercup, spelat i Champions League och varit nära åtminstone ett SM-guld.

Utan sin amerikanska mittfältare Yael Averbuch som befinner sig på landslagsuppdrag i USA, utan sin engelska stjärna Anita Asante som brutit ett ben i foten och utan sin långtidsskadada svenska landslagsspelare Johanna Almgren är personalstyrkan allt annat än väl, men i dag syntes viljan att vinna starkare än senast. Göteborg dominerade matchen, men Sunnanå å sin sida spelade inte som ett lag som inte vunnit en enda match i år. Det blev en del fina kombinationer och efter matchen summerades sex skott på Kristin Hammarströms mål, fler än i många andra matcher laget från Skellefteå spelat i år. Perpetua Nkwocha visade sin fina speluppfattning och tekniken och Carina Holmberg och Annika Kukkonen slitade som alla andra för att kanske ändå i sista matchen få in den där vinsten med vilken man så gäna hade avslutat säsongen.

Men Göteborg var starkare och bättre. 1:0 föll efter en hörna av Marie Hammarström som Beate Kollmats nickade in. i den 21:a minuten. I halvlek kunde man konstatera att Göteborg dominerade matchen, men att man fortfarande har problem att göra mål. Det dröjde länge, ganska länge och fram till den 66:e minuten innan Olivia Schough som gjorde en bra match på sin kant kunde göra 2:0 och i princip avgöra matchen, assisterad av Marlene Sjöberg. Bollen hamnade i krysset och fler mål hade det kunnat bli, men det dröjde tills den 87:e minuten till Sara Lindén gjorde 3:0 till de svartklädda som hissade sin tränare efter avslutad match. Stefan Rehn som med sitt Jitex vann en poäng några få kilometer bort mot Piteå tar över snart.

Var vi får se Torbjörn Nilsson framöver är ännu oklart: - Men jag har haft några klubbar som kontaktat mig men det är lite oklart ännu. Vi får se, sade han till Göteborgs Posten.

Men han lovade att sitta på läktaren på Valhalla IP då och då fden närmaste säsongen när han har tid.

Mark 2013-10-23 21:16

"Kalla det fotboll: Kopparbergs/Göteborg minst gula fjärde året i rad."