En blandad säsong för Carina Holmberg

En blandad säsong för Carina Holmberg

Sunnanåspelaren Carina Holmberg fick nyss pris som Årets Spelare av Sveriges Elitdamdomare. Ifjol blev hon också prisad för sitt spel i Norrettan hennes spel då imponerade på förbundskaptenen och ledde henne så småningom in i landslaget.

–Båda priserna kom oväntat, men det var självklart väldigt kul att få dem.

Att få årets Ebba ifjol kändes jätteroligt och inspirerande. Det blev också en bonus på en bra säsong. då vi tog oss tillbaka till Damallsvenskan.
Priset från domarna i år var speciellt oväntat då jag varit borta och missat en del matcher. Det känns som ett kvitto på att man gör något rätt i alla fall.

Förra året var hon med och tog upp Sunnanå till Damallsvenskan. I andra kvalmatchen av två mot Qbik gjorde hon mål i 4-0-segern. Som nykomling blev det dock för tufft för Skellefteålaget i den högsta serien och man åkte ur direkt igen. Säsongen har inte heller personligen blivit som Carina hoppats. Den började bra med landslagsdebut i mars, men sedan fortsatte det inte lika bra som den började. Mycket på grund av skador och sjukdom.
–Början av säsongen gick väldigt bra. Jag fick göra landslagsdebut i Algarve Cup, och då kändes allt bra. Sedan kom skadorna. Det blev många där i början av serien. Ska se om jag kommer ihåg allt. Jag fick bristning i ljumsken, problem med knät, höften och rumpan. Det blev allt i ett, i princip. Efter det blev jag sjuk också, fick en infektion i kroppen. Jag fick hjärtklappning under träning bland annat. Med infektionen var jag borta från spel i en månad.

Efter den långa frånvaron har hon tagit sig tillbaka, men hon känner sig inte helt i full form än.
–Kroppen känns bra nu, peppar peppar. Jag har tränat på bra sedan sjukdomen. Helt i form känner jag mig dock inte. Jag får se till att ta igen det nästa år. Det har dock varit ett stort steg framåt för mig sedan sjukdomen och skadorna.

Det har varit spel i Sunnanå som gäller sedan 2005, om det sedan blir spel över nästa säsong i Elitettan är inget hon vill eller kan spekulera i nu.
–Jag har kontrakt som gäller över nästa säsong, men vill helst inte spekulera om vad som ska hända än. Hittills har jag inte heller funderat på det, men det börjar väl bli dags att tänka lite på det.