Malmö och Wolfsburg är redo för match

Lördag är det dags. LdB FC Malmö tar emot regerande Champions League-mästarna från Wolfsburg på hemmaplan. Vi fanns på plats vid fredagens presskonferensen för att fånga upp det senaste.

Vi möter lagen på Malmö Stadion, arenan där de svenska och tyska mästarlagen drabbar samman vid fyratiden.
Wolfsburgs Nilla Fischer och Nadine Kessler sittwe vid podiet, tillsammans med tränaren Ralf Kellerman. VfL Wolfsburg vann i förra omgåmgem mot det estniska laget Pärnu med sammanlagt 27-0, lagkaptenen Kessler räknar med en betydligt tuffare match imorgon.
- Det är stor skillnad på motståndet. LdB FC. Malmö är ett bra lag och vi får inte tänka att det kommer bli lätt. Det kommer bli en bra match för publiken, säger Kessler.

Tränare Kellerman får frågan om hur man, som regerande mästare i inte bara Champions League utan även den tyska ligan och tyska cupen, motiverar sig?
- Inga problem , det finns alltid motivation att träna och bli bättre speciellt för Champions League där det krävs ännu mer av laget, Vi har tittat jättemycket på till exempelt videomaterial, men vi har också varit i Sverige tidigare under säsongen och studerat motståndarna. Vi ska visa att vi vill vinna och fokus ligger på att komma upp i vår rätta nivå.

Efter presskonferensen passade vi på att ställa några frågor till LdB FCs tränare Jonas Eidevall.
- Det handlar om att göra 90 bra minuter, plus tillägg. I försvarsspelet måste vi vara kompakta. Där har tyskorna mycket kvaliteter och det måste vi stå emot. Samtidigt i offensiven måste vi tro på den vägen vi har valt i Damallsvenskan, med vårt passningsspel, det är där våra styrkor ligger.

I våras blev LdB FC utslaget ur CL av blivande finallaget Olympique Lyonnais, året dessförinnan gick Malmö-laget på pumpen mot Frankfurt som också gick till final det året. Nu möter ni återigen en av de tuffaste motståndarna i Europa-sammanhang. Men nu har ni en säsong i benen istället för som tidigare bara en försäsong i ryggen.
- Jag skulle säga att det finns en skillnad till. Nu har vi haft samma tränare litet längre tid. När vi mötte Frankfurt hade vi både en ny huvudtränare och jag var ny som assisterande. När vi mötte Olympique Lyonnais var det min första match som huvudtränare. Jag ser båda omständigheterna som positiva saker att slänga ner i vår skål, sen är det ett svårt motstånd vi möter. Men jag tror att vi är närmare nu än tidigare, säger Jonas Eidevall.

Sist men inte minst får Eidevall frågan vad det optimala resultatet är lördagens match och han ger ett tydligt och enkelt svar:
- Alla resultat som gör att vi inte behöver vinna i Tyskland är bra.