En halvleks drömmålfest i Tyresö

Spänningen om Fortuna Hjörring skulle hota Tyresös marsch mot kvartsfinal i UEFA Women´s Champions League ersattes av uppvisning i vackra mål. Tyresö vann med hela 4-0 - alla målen i första halvölek och sammanlagt 6-1 över de båda matcherna
Kirsten van de Ven möter Martas inlägg på helvolley och ökar till 2-0 förbi Fortuna Hjörrings målvakt Maria Christensen. FOTO: Niklas Larsson, Bildbyrån.

Det var nära Zlatan-klass när Meghan Klingenberg klackade in bollen till 1-0 efter på backkollegan Whitney Engens långa frispark från halva plan.i 14:e minuten

Kirsten van de Ven spelade inte förra matchen i Hjörring men nu var hon med i startelvan istället för Jennifer Hermoso. Kirsten var mycket aktiv ute på sin högerkant. Aktiv var även Caroline Seger som styrde på innermittfältet och hade ett skott i ribbans underkant i första halvlek
.
Allt ljus på Christen Press som gjorde båda målen i Hjörring men nu visade Tyresö att även andra kan avsluta, såsom Kirsten van de Ven när Marta fick ovanligt god tid på sig att lägga inlägget med precision från andra kanten mot bortre stolpen där holländskan mötte. efter 26 minuter.

En olycklig sammanstötning med Lisa Dahlkvist tvingade Fortunas mittfältare Sofie Junge Pedersen att kliva av i slutet av första halvlek och då passade Tyresö på att stänga matchen med två snabba mål i numerärt överläge.
3-0 genom Marta efter förarbete av Veronica Boquete och Christen Press samt 4-0 på tilläggstid när "Vero" drog in frisparken i närmsta krysset.

Andra halvlek blev mest en transportsträcka mot segern. Tyresö bjöd inte in Fortuna som å andra sidan inte hade kapaciteten hota framåt.
Caroline Graham Hansen blev inbytt och tog initiativ framåt. Sista kvarten fick skadeförfölja Johanna Frisk avsluta på med inhopp i säsingens sista Tyresö-match.

I kommentarerna efter matchen i TV4 Sport höll vare sig tränare Tony Gustavsson eller lagkapten Caroline Seger igen:
- Det här var vår bästa match för säsongen när det som bäst behövdes. Vi hade som mål att toppa just nu för att gå vidare i Champions League med risk för att missa vinna Damallsvenskan.

Tony Gustavsson tillade dock att Tyresö FF behöver ännu fler ännu bättre spelare till nästa säsong för att gå hela vägen till final i Champions League som är det långsiktiga målet för lagbygget och framhöll Caroline Segers viktiga roll.