Ny målvakt klar för Linköpings FC

Linköpings FC kan idag presentera en viktig pusselbit till nästa års lagbygge. Den amerikanska målvakten Katie Fraine ansluter har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2015.
Katie Fraine lämnar Mallbackn för Linköping. FOTO: Anders Andersson (arkiv)

Linköpings FC kan idag presentera en viktig pusselbit till nästa års lagbygge. Den amerikanska målvakten Katie Fraine ansluter har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2015.

– I Katie har vi hittat en målvakt som har gjort två väldigt starka säsonger i Mallbacken. Hennes främsta styrkor ligger i hennes spel i luften och hennes starka karaktär. Målvaktspositionen är en väldigt viktig del i pusslet med att skapa ett framgångsrikt lag, och med värvningen av Katie känner jag mig väldigt nöjd och ser fram emot att få jobba med att utveckla henne och laget vidare, säger LFCs tränare Martin Sjögren.

Katie Fraine fyller luckan efter Sofia Lundgren.

The Observer 2013-11-22 20:18

En kanonvärvning för LFC!

Fraine borde med självklarhet varit nominerad till bästa målvakt i fotbollsgalan, även om vinnaren var värdig.

Inte lätt att "fylla luckan" efter Sofia Lundgren, men Fraine har förutsättningarna.

Stark karaktär säger LFC-tränaren - lätt att hålla med. När spelarna i Mallbacken inför förförra säsongen blev tillfrågade om vilken plats de tippade Mallbacken på sa de flesta 5-6 plats, Fraine utan tvekan: "FIRST PLACE!" Nästa år spelade de i allsvenskan...

Nu får vi se The Tiger from Titusville i allsvenskan igen!

Lenn 2013-11-22 20:38

Jo men vad säger Pia S. Hon var inte glad över alla utländska spelarna som värvas till allsvenska lagen. Det är inte lite pengar heller. Men Fraine är en nog en kompetent spelare som förstärker LFC rejält så grattis LFC.

Rufus 2013-11-22 21:15

Let Katie be a victorious refrain!

Martin 2013-11-22 23:28

Känns spontant som en kanonvärvning och även om jag tycker det är lite synd att mitt favoritlag inte vågar satsa på Lina Ringshamre som jag tyckte var bra de matcher hon fick stå ifjol så är ju Katie Fraine en bra ersättare till Lundgren.