Malmö lånar ut Malin Levenstad

AIK och backen Malin Levenstad är överens om ett låneavtal fram till sommarens transferfönster. Den 25-åriga skånskan kommer från LdB FC Malmö och har spelat nio säsonger i Damallsvenskan med de regerande svenska mästarna. Hon har även rutin från det svenska A-landslaget.
Malin Levenstad lånas ut till AIK. Foto: Fredrik Hasselgren

Malin har varit lagkapten för LdB FC Malmö de senaste fyra säsongerna och fick lyfta Kronprinsessan Victorias pokal 2010, 2011 och 2013 efter att Malmö vunnit serien.
Med cirka 153 matcher i Damallsvenskan, samtliga för Malmö, är det en mycket rutinerad innerback som kommer till AIK, som återinträder i Damallsvenskan 2014.
–Det är tre delar som gör Malin till en optimal spelare i AIK 2014: erfarenheten från spel på högsta nivå, ledaregenskaper och en toppspelare i sin position. När möjligheten fanns att hitta den här lösningen med Malin och LdB FC Malmö så var inte beslutet speciellt svårt, säger AIK:s chefstränare Mattias Eriksson, på AIK:s hemsida.

Malin som har kontrakt med Malmö över 2014 förklarar utlåningen:
– Jag har varit länge i Malmö och känner att jag behöver göra något för att se om jag fortfarande har utvecklilngspotential. Jag tror ju det själv och av den anledningen känns det bra med en ny miljö, säger Malin Levenstad.

Vad tror du kommer att bli största utmaningen för dig?
– I Malmö har jag hört till stommen och när nya spelare kommit har jag varit en som visat vägen hur det funkar i vårt lag. Nu får jag en ny tränare och framförallt många nya unga spelare runt omkring mig, något som säkert kommer att ställa saker och ting i ett nytt perspektiv på fotbollsplan för mig. Det ska bli väldigt roligt.

Det är en utlåning i första hand på 6 månaders tid, är det troligt att du är tillbaka i Malmö efter sommaren igen?
– Vi får väl se hur saker och ting utvecklas men jag vet att dörren är öppen till Malmö om jag vill tillbaka, säger Malin.