Landslagschefen på läger

Sveriges landslagschef på damsidan Marika Domanski Lyfors befinner sig mitt i smeten bland en stor del av den svenska damfotbollseliten tillsammans med förbundskapten Pia Sundhage som kallat till träningsläger på Bosön.
Landslagschefen Marika Domanski Lyfors. Foto: Bildbyrån

Nästan en hel veckas träningsläger efter säsong det känns som gott om tid för att kunna träna och studera spelare. För dig som har ett helhetsansvar för alla landslag på dam och flicksidan måste det vara ett gyllen tillfälle att se så många spelare i olika åldrar i aktion?
– Så är det absolut och samtidigt som A-landslaget är samlat har det också varit verksamhet i form av läger för några av våra yngre landslag ( F15 och F17) samtidigt som förstås även våra spelarutvecklare är på plats här. De många mötena skapar en bra gemenskap och är nog en ganska unik händelse för många på ett positivt sätt, säger Marika till damfotboll.com.

28 spelare är på plats och med tanke på att några behövt tacka nej och att två etablerade spelare som tvillingarna Hammarström valt att sluta så undrar jag om det varit svårt att identifiera spelare som kan konkurrera på allvar på den här nivå?
– Nej, det kan jag nog inte tro att Pia haft svårt med. Vad vi ser är spelare som har erfarenhet från tidigare och som nu får en ny chans att visa upp sig. Vi vill nog gärna visa att dörren hålls uppe och att det aldrig är försent att ta sig in i landslaget. Mycket kan hända i en spelares utveckling under åren och de som är med nu får chansen att känna att möjligheten finns inom räckhåll. Det är upp till dem själva att visa vad de vill och kan, säger Marika.

I eftermiddag, tisdag, 14.00–16.30, spelas en internmatch, 3 x 25 minuter, i Vinnarhallen, Bosön. Matchen är öppen för publik och inträdet är fritt.