LdB FC Malmö går i graven

På torsdagkvällen hålls extra årsmöte för medlemmarna i de båda Malmö-klubbarna LdB FC och FC Rosengård som ska bekräfta det nya namnet för 2013 års svenska mästare, men det finns motstridiga viljor i LdB FC.

Frågan har beretts länge och väl. FC Rosengård har de flesta enats om. Mot det ställs att även Malmö ska läggas till i det officiella klubbnamnet, eller rättare sagt frågan kommer inte att ställas.
- Vi är inte emot att det heter Rosengård i sig, det hade varit samma sak med Holma eller Slottsstaden, vi tycker det är fel att sätta ner det till ett specifikt område, säger Annika Larsson förälder i LdB FC Malmös F11-lag till Sydsvenskan.

Hon tänker inte rösta nej till namnet FC Rosengård utan röstar blankt. Tillsammans med andra föräldrar och ledare vill hon att ”Malmö” ska finnas med i namnet för att visa att föreningen vill ha med spelare från hela Malmö med omnejd, liksom andra stora föreningar i staden.

Det anses att Rosengård bättre än Malmö tilltalar sponsorer som även vill bidra i sociala projekt.

Thorsten Frennstedt 2013-12-12 19:48

Två andra klubbar med specifika stadsdelsnamn är Djurgården och Hammarby och utan tvekan är de inga kvarterslag men har spelare från hela Stockholm.

Silfver 2013-12-12 21:22

Tänker på deras stackars supportrar som tvingas se sitt lag byta klubbnamn då och då i hopp om att gräset är grönare med ett nytt klubbnamn. Har svårt att se något liknande skulle kunna ske med någon av de större klubbarna i herrallsvenskan då supportrarna skulle slå bakut. Det blev ju inte så mycket med Djurgården - Älvsjös sammanslagning t ex.

Martin 2013-12-13 00:51

Nu vill jag inte lägga åsikter i någon annan persons mun men det känns 'märkligt' att just Rosengård skulle vara ett så 'provocerande' namn på en klubb när Djurgården, Hammarby, Örgryte, AIK (Solna) m f l inte är några problem.

Lite tråkigt om det skulle ligga något i mina spekulationer ...

Rufus 2013-12-13 10:23

Att Rosengård har en så negativ klang är kanske inte helt förvånande med tanke på den medial uppmärksamheten kring de stora sociala problemen i detta stora "invandrarghetto". I viss mån kompenseras kanske den dystra bilden av det faktum att Zlatan Ibrahimovic - the one and only - kommer just från stadsdelen.

Det skulle förmodligen leda till liknande kommentarer om andra misskända storstadsområden som Bergsjön (Göteborg) eller Rinkeby (Stockholm) skulle få fotbollslag i de högsta divisionerna. För övrigt ska vi nog inte jämföra nybildade FCR med Djurgårdens IF, en förening som skapades under en mer idyllisk era i vår historia - relativt sett...

Annars är det förstås alldeles utmärkt om alla fotbollslag kunde göra sig av med sådana kommersiella påhängsnamn som "LdB", "Kopparbergs"o s v och istället anknyta till respektive hemorter. Fast jag är inte helt säker på att Jitex BK, med sin textila bakgrund och namnanknytning, skulle lyckas bättre i Damallsvenskan om man döpte om sig till FC Mölndal!