Tyresö tappar landslagsspelare till Eskilstuna

Eskilstuna United DFF har gjort klart med rutinerade landslagsspelaren Sara Thunebro.Hon har länge varit en drömvärvning för de nya damallsvenskorna och har kontrakt över säsongen 2015. Sara kommer närmast från Tyresö FF.
Sara Thunebro. FOTO: Anders Henrikson.

Hon har tidigare representerat bland annat tyska FFC Frankfurt (2009-
2012) och Djurgården/Älvsjö (2000-2009). Moderklubben är IK Viljan i Strängnäs.
34-åriga Thunebro är en av damlandslagets mest meriterade spelare med 114 A-landskamper, VM-brons, två SM-guld, två cup-guld och två utmärkelser till årets back (2008 och 2009).
- Uniteds presentation av organisationen, ledarteamet och laget i kombination med närheten till min familj gör att det känns helt rätt ända in i själen. Det kommer för mig personligen bli en annan utmaning och ansvar än vad jag haft tidigare år vilket känns inspirerande, säger Sara i pressmeddelandet.
- Jag hoppas kunna bidra med den rutin och erfarenhet jag besitter, att jag kan fortsätta prestera på hög nivå som leder till poäng. Men poäng vinner man tillsammans som
lag så jag är en liten pusselbit i det lagbygge United håller på att bygga.

Uniteds tränare/sportchef Viktor Eriksson om Sara Thunebro:
- Vi är självklart mycket stolta och glada över att ha lyckats göra klart med Sara till vårt lag. Hon är en av landets mest meriterade fotbollsspelare och kommer betyda mycket både på och utanför planen i vår strävan att etablera oss i Damallsvenskan.

Mark 2013-12-21 10:11

"Nästan som hemmaplan!"