Lämnar Piteå för allsvensk nykomling

Damallsvenskans nykomling har knutit till sig en mycket rutinerad spelare, Sofie Persson, som nu byter Piteå mot Eskilstuna United.
Sofie Persson klar för Eskilstuna United. Foto: Bildbyrån

Den 26-åriga mittfältaren kommer närmast från Piteå IF och har en stor erfarenhet av spel i Damallsvenskan. Hittills har det blivit 121 matcher för Kristianstads DFF, Tyresö FF och nu senast alltså Piteå IF där hon varit lagkapten de två senaste säsongerna.

Nu är Sofie klar för Eskilstuna United och föreningens debutsäsong i Damallsvenskan och hon ansluter till United-truppen i slutet av januari. Sofie Persson om att komma till Eskilstuna United och sig själv som spelare:
- Det känns väldigt inspirerande och spännande att få ta ny sats med Eskilstuna United DFF under 2014. Att vara nykomling i Sveriges högsta serie är ingen lätt uppgift men Uniteds satsning känns definitivt mogen att klara av det, säger Sofie i ett pressmeddelande.
– Jag ser mig som en kreativ fotbollsspelare i flera avseenden, jag trivs bäst när jag får ta stor del i speluppbyggnaden och gärna slå de avgörande passningarna. Förutom det hoppas jag kunna bidra med värdefull rutin både på och utanför planen, säger Sofie.

Uniteds tränare/sportchef Viktor Eriksson om nyförvärvet Sofie Persson:
– Vi är glada att ha lyckats förstärka vårt lag med en så pass meriterad spelare som Sofie. Sofie har många av de kvaliteter som vi eftersökt och framförallt en stor portion rutin från Damallsvenskan vilket vi är övertygade om kommer bli nyttigt för oss, säger Viktor.

Mark 2014-01-21 10:49

"."

Martin 2014-01-11 15:21

En kanonvärvning för Eskilstuna och samtidigt ett blytungt tapp för Piteå.