SvFF och EFD rensade luften

Det planerade mötet på fredagen mellan Elitföreningen Dam och Svenska Fotbollförbundet utmynnade i enighet. På agendan stod bland annat att reda ut händelserna som ledde till att damlandslaget fick ställa in sitt Växjö-läger.

I pressmeddelandet från EFD framhålles att landslagsverksamheten 2014 kommer att genomföras som planerat och att man gemensamt ska verka för att få en så bra och balanserad planering för landslagens och föreningarnas match- och träningsprogram.
- Det här var ett bra möte som verkligen visar att vi vill varandra väl inom fotbollfamiljen, säger SvFFs ordförande Karl-Erik Nilsson,
- Vi har olika perspektiv på frågor, vilket kortsiktigt kan leda till oenighet. Det är därför viktigt att vi tar oss tid att träffas och diskutera, för då löser vi upp eventuella knutar.
Per Darnell, ordförande i EFD:
- Våra medlemmar är mitt uppe i försäsong med allt vad det innebär. De tar sig ändå tid för att verka för svensk damfotbolls hela utveckling, vilket visar vilket engagemang det finns i våra föreningar. Vi ser mycket positivt på mötet idag och är inställda på att fortsätta arbetet tillsammans med SvFF. Nästa steg är att utfallet från mötet ska förankras i föreningarna, vilket kommer att ske inom de närmaste veckorna.