Martin Sjögren om skadeläget i Linköping

Två landslagsspelare i Linköpings FC är skadade. Båda två dras med knäskador. Charlotte Rohlin av det mildare slaget och Linda Sällström som nyss har genomgått sin tredje korsbandsoperation hemma i Finland.

Linköpings FC fick en fin inbjudan ner till Thailand där man spelade mot det thailändska landslaget och var behjälplig vid fotbollsclinics för thailändska barn och ungdomar. Tyvärr skadade sig Charlotte på en träning och Linda på matchen mot Thailand.
Ingen bra start på året Martin Sjögren, tränare i Linköpings FC?
– Nej, detta hade vi inte önskat oss och framför allt hade väl inte Linda önskat sig det här. Jag lider med henne. Det är hennes tredje korsbandsoperation på lika många år men om man ska se något positivt i det hela är det väl att den senaste skadan skedde i hennes vänstra knä som hon inte varit skadad i förut.

Då känns det som att hon om hon vill och orkar har en möjlighet att fortsätta sin karriär?
–Precis, och det är väl lite tidigt att spekulera om hur det blir. Linda är hemma i Finland nu är lär stanna där en tid nu efter operationen. Hon mår bra av att vara tillsammans med familjen nu och tids nog börjar hon med sin rehab och kommer tillbaka till klubben
Och hur är läget då med Charlotte Rohlin som tackade nej till landskampen mot Frankrike?
– Hon fick sin skada på vår första träning nere i Thailand. Svårt att säga vad det beror på, kanske det ovana underlaget eller så kanske” jetlag” efter den långa resan och tidskillnaden. Hon fick en lätt vridning och då menisken är borta i hennes knä slog broskytorna ihop och det gör ont. Men det är inget fel på korsband eller ledband, dock tog vi beslutet att hon inte skulle med till Frankrike. Det hade inte gynnat vare sig henne eller landslaget.

Det blev en minst sagt tuff start på säsongen även för dig som tränare då, Martin. Hur går tankarna nu när ni har en forward borta ifrån truppen. Gjorde Thailands-resan kanske mer onytta än nytta?
– Nej, nej, så kan man inte se det. Vi fick möjlighet att tidigt på säsong nöta saker på plan som man inte kan göra hemma. Stanna upp och prata, det går när det är varmt men inte i bitande kyla. Att skadorna kom är inget man önskar men heller inget man kan göra något åt.
Kommer ni att värva ytterligare någon spelare?
–Vi har gjort de värvningar vi ville inför säsongen. Dom börjar komma in bra i gänget och i spelet. I år det bara fyra nya mot ifjol då var det åtta, och det tar alltid tid innan spelet sätter sig. Känslan nu är att vi har goda förutsättningar att ta nya kliv i vår utveckling. Linda fanns förstås med i planern. Som hon såg ut vid comebacken i höstas och så bra förberedd hon visat sig nu tidigt på försäsongen hade hon förstås varit en viktig pusselbit. Om vi ska värva någon ny spelare, nu när Linda blev skadad, vet jag ärligt talat inte i dagsläget, säger Martin avslutningsvis.

Närmast väntar en träningsmatch borta mot seriekonkurrenten KIF Örebro för Linköping på lördagen.

Rufus 2014-02-12 12:29

Den gode Martin Sjögren är förstås så uppriktig han kan eller får vara. Annars ryktas det om att LFC kommer att fylla luckan efter Sällström med ett nyförvärv innan försäsongen är slut. Då behöver det i och för sig inte handla om någon speedig forward typ "Sällis".

Martin 2014-02-13 00:06

Det mest logiska och det senaste jag läst mig till är att det eventuellt blir en värvning på det centrala mittfältet vilket också känns logiskt då det blev lite tomt bakom givna Gajhede/Slegers när Petra Larsson försvann frön klubben.

Forwardssidan är redan stark även utan Sällström och där kommer det bli åka av för motståndarna både centralt och på kanterna.