Mimmi Larsson sviker inte Mallbacken

Mimmi Larsson sviker inte Mallbacken

När Mallbacken åkte ur Damallsvenskan fick Mimmi Larsson ganska omgående anbud ifrån andra klubbar men hon blir Mallbacken trogen och tar nu sats för spel i Elitettan den stundande säsongen. I dagarna laddar hon upp med U23-landslaget som spelar en internationell turnering i Spanien (La Manga). På lördag startar man mot England.

Mallbacken har alltid värnat om den lokala förankringen och är bra på att suga upp talanger från närområdet. Ett bra exempel är snart 20-åriga Mimmi Larsson från Torsby som gjorde sig känd som en vass målskytt med 19 mål i Söderettan 2012. Det blev betydligt tuffare i Damallsvenskan i fjol.

Du spelade samtliga matcher och vi är nyfikna på hur du upplevde omställningen från spel i Söderettan till Damallsvenskan?
– Personligen tycker jag att det var väldigt lärorikt och jag märker klart att jag tog kliv framåt i min utveckling som spelare. Som väntat var det stor skillnad, så klart förstod vi att det skulle bli väldigt tufft och att det hela tiden gällde att försöka ta en match i taget. Jag tycker att vi gjorde en hyfsad säsong, vi tog 16 poäng och spelade oavgjort mot de två bästa lagen, Tyresö och Malmö.

Att ni är starka på hemmaplan är ingen myt eller hur?
– Ha, så kan man väl se det. Men det är så klart grymt inspirerande för oss att möta världsstjärnor som Marta, Seger, Sjögran och Bachmann på vår hemmaplan. Då tänder vi förstås till alldeles extra. Går det då vår väg så har vi jättestor hjälp ifrån vår publik och sedan är det förstås en fördel för oss som är vana vid vår emellanåt tungsprungna gräsplan hemma på Strandvallen. Att bara vara med på den nivån är utvecklande för oss spelare som kommer från en lägre serie.

Tar ny sats i Elitettan
När Mallbacken gick upp hade ni just vunnit Söderettan och fått kvala in till Damallsvenskan. Ifjol var det premiär för Elitettan, en serie som de flesta vittnat om att den är betydligt tuffare än tidigare då det var två serier, Söder- och Norrettan. Tror du att ni har en fördel av att ha spelat en säsong i Damallsvenskan och hur hög målsättning har ni satt inför säsongen?
– Jag både hoppas och tror att vi ska ha nytta av säsongen i Damallsvenskan när vi nu ska spela i Elitettan, men vi får också vara realister och se till att vi förlorat en del spelare som valt andra klubbar i Damallsvenskan.

Mimmi gjorde tvärtom, valde att stanna kvar. Efter säsongsavslutningen mot LdB FC Malmö avslöjade hon att hon hade fått anbud från ett allsvenskt mittenlag inför nästa säsong.
Var lockropen inte tillräckligt starka?
– Jag har lyssnat när klubbar ställt frågan men jag har bestämt mig för att avsluta mina studier på gymnasiet i Torsby innan jag eventuellt flyttar någonstans. Samtidigt tror jag att det kan vara bra för självförtroendet att spela i Elitettan en säsong och förhoppningsvis få börja göra lite mål igen, säger Mimmi, som endast lyckades göra ett mål i Damallsvenskan 2013.

Ny utmaning med U23-landslaget
Den första mars befinner du dig nere i Spanien med U23-landslaget. I La Manga ska ni spela tre landskamper mot England, USA och Tyskland. Tufft motstånd ni ställs mot i det här skedet av säsongen?
– Absolut men hur kul är det inte att avbryta försäsongsträningen och byta kylan hemma mot lite värme och gröna gräsmattor nere i Spanien. Att få en möjlighet att spela de här internationella matcherna mot så kvalificerat motstånd kan jag inte se annat som en stor förmån. Det är självklart en stor och tufft utmaning vi står inför men det är också den väg man måste gå för att utvecklas och bli bättre. Lite som att vi i Mallbacken ifjol fick möta tuffast möjliga motstånd i Damallsvenskan och att man då inte får se saker som omöjliga utan bara lite svårare att utföra, på vägen lär man sig massor. Jag tycker det är otroligt kul att bara ha blivit uttagen och tänker jobba hårt för att få speltid, säger Mimmi avslutningsvis.

Omslagsbild: Bildbyrån