Rohlin redo för Islands-matchen

På onsdagen spelar Sverige om tredjeplatsen i Algarve Cup. Island står för motståndet. Den svenska mittbacken Charlotte Rohlin tar åter en plats i startelvan efter att ha stått över Japan-matchen.
Charlotte rohlin är redo för spel mot Island. Foto: Bildbyrån

– Idag mår jag lite bättre, vi körde ett test på träningen. Jag skulle egentligen bara köra några passningsövningar, men det kändes så pass bra att vi gick direkt till att köra fyra mot fyra. Men jag är glad, och positiv, säger Rohlin som efter att ha konstaterat att höften inte reagerat på ansträngningen tar plats i den svenska startelvan igen.
– Jag får inte göra något dumt, säger Rohlin när vi får en pratstund med henne.

Rohlin har varit med och mött just Island många gånger tidigare. Senast i EM förra sommaren.
– Då spelade vi väldigt bra fotboll, de fick jaga mycket boll och vi var effektiva. Nu känns det som att den grupp Island varit i är lite upp-och-ned. Jag vet inte riktigt var Island står. Det är alltid tuffa matcher, de går mycket på kropp, spelar rakt och rubust. Vi får vara med på att det kommer bli en tuff match. Vi ska fortsätta på den vägen vi har börjat här och måste tro på det vi gör, då ska det nog bli en bra avslutning på Algarve, säger Linköpings-backen och ger oss sedan sina tankar om måndagens förlust..
– Japan är ett otroligt spelskickligt lag. Stundtals tycker jag att vi kommer upp i den kapacitet vi har visat tidigare, men det syntes också att det var trötta ben, vi kom inte in på dem ordentligt. Vi är dock inte utspelade.
Det var inte som semifinalen i VM 2011?
– Nej, precis. Det är ganska stor skillnad mot den matchen. Japan är ett svårt lag, de är lugna med boll och spelskickliga. De visade att de är väldigt, väldigt bra. Men det kunde lika gärna varit vi som gått till final, marginalerna är små.

Nu har Rohlin och resten av landslaget lämnat förlusten bakom sig. Istället laddar svenskorna om för att knipa tredjeplatsen i turneringen.

Sveriges startelva:
11 Hedvig Lindahl - 6 Sara Thunebro, 5 Nilla Fischer, 2 Charlotte Rohlin, 23 Elin Rubensson - 17 Caroline Seger (K) - 13 Emmelie Konradsson, 14 Hanna Folkesson, 15 Therese Sjögran - 22 Olivia Schough, 9 Kosovare Asllani.

Ersättare:
12 Carola Söberg, 21 Stéphanie Öhrström - 4 Amanda Ilestedt, 18 Jessica Samuelsson, 3 Linda Sembrant, 20 Emilia Appelqvist, 7 Lisa Dahlkvist, 16 Lina Nilsson, 19 Emma Lundh, 11 Antonia Göransson, 8 Lotta Schelin, 10 Sofia Jakobsson.

Lenn 2014-03-12 11:02

Önskar laget lycka till. Island ingen dålig motståndare. Tänkte om jag var förbundskapten och skulle ta ut ett lag. Mål Hedvig. Från vänster backlinje Sara Thunebro, Rohlin, Fischer, Lina Nilsson. Mittfält Seger Lisa Dahlkvist Sofia Jakobsson. Anfall Schelin, Asllani, Emma Lundh Spela 4-3-3 och i mitt tycke ett bra lag.