Stockholm kan försvara Cup Kommunal-titeln

Stockholm lade vantarna på den ena finalplatsen i Cup Kommunal. Under lördagen besegrade man Småland med 3-0 och avancerar till final.
Stockholms distriktslag besegrade Smålands dito med 3-0.
FOTO: Anders Henrikson

Stockholm och Smålands distriktslag flickor 97möttes i ett blåsigt Solna och det blev till slut fjolårets mästare Stockholm, som drog det längre strået. Men segern satt långt inne.

I den första halvleken var det inget av lagen som tog tag i taktpinnen utan spelet påminde om vårvädret. Det böljade fram och tillbaka och svängde som vinden. Stockholm hade bollen men skapade få chanser, istället var det Småland som då och då stack upp i kontringar som dock aldrig resulterade i mål.

Stockholm tog ledningen tidigt i den andra halvleken. Efter ett fint forwardssammarbete och en försvarsmiss kunde Elsa Nilsson göra 1-0 till hemmalaget. Småland hade chanser att kvittera, framför andra var Anna Anvegård pigg och skapade mycket framåt för smålänningarna. Men Stockholms målvakt Oliva Waller skulle snuva Anvegård på nätkänning denna blåsiga lördagsförmiddag. Istället kunde Madicken Stingberg stöta in 2-0 med drygt 20 minuter kvar på matchklockan. Där och då kunde matchen ha varit över. Men Småland låg på för en reducering och hade en boll i nät bortvinkad för offside och en hörna som tog i ribbans överkant. Närmare än så kom Småland inte.

Michelle Rojas Flores punkterade matchen precis före slutsignalen. Med ett kyligt skott skrev hon segersifforna till 3-0 i Stockholms favör. Sett till chanser och spelbild varde i överkant. Stockholm var det bättre laget i matchen men inte för den sakens skull överlägset Småland.
− Vi sätter inte våra chanser, och de sätter sina. Och sen slår vi bort någon passning så att de får 1-0 istället för vi. Annars tycker jag att det är en helt jämn match, säger Ola Adauktusson, tränare för Småland efter matchen.
− Vi tar med oss mycket från hela den här resan. Spelarna är så klart besvikna nu, men jag sa till dem att det ska vi vara – men vi ska samtidigt vara jävligt stolta. Vi krigar och står upp mot ett riktigt bra lag, fortsätter Adauktusson.

I stockholmslägret var det gladare miner efter slutsignalen. Stockholm vann turneringen ifjol och har alltså chansen att försvara sin titel.
− Vi fick ihop det till slut, vi var dåliga i första men tog tag i det i andra. Då gick vi upp på två anfallare och fick lite mer tryck framåt – det var det som gjorde att vi fick grepp om det tror jag, säger Stockholms tränare Tomas Gibson.