Segers skada ger Malin Diaz en plats i VM-kvaltruppen

Carolin Segers spelade inte i Champions Leaguereturen mot Neulengbach och den vadskada som stoppade henne då stoppar henne också ifrån att delta i VM-kvalmatchen mot Nordirland på lördag. Det bäddar för klubbkompisens Malin Diaz entré i damlandslaget.
Mallin Diaz tar plats i VM-kvaltruppen. Foto: Bildbyrån

Malin kan kanske inte räkna med något spel ifrån start men vårens insatser i träningsmatcher och Champions League har imponerat på många.

Att Seger inte kan spela är ett avbräck för det svenska laget.
– Det är en av våra lagkaptener och en viktig spelare för oss naturligtvis. Det är ett intensivt år med VM-kval och många klubbmatcher. Seger behöver vila så att skadan inte förvärras, säger assisterande förbundskapten Lilie Persson till svenskfotboll.se

Seger har ettarollen i spelsystemet 4-1-3-2 som ni har använt den senaste tiden, vad ser du för alternativ?
– Lisa Dahlkvist är ett ypperligt alternativ och jag ser även att Hanna Folkesson och Emilia Appelqvist kan ta den rollen.

Olle 2014-03-31 19:44

Mej har hon inte impat på men vad vet jag. Det måste finnas någon bättre mittfältare i allsvenskan som har spelat i U23 landslaget som borde få chansen. Uppmuntran kan man ta på träningsläger men inte i kval matcher är min åsikt.

fair play 2014-04-02 13:29

Tycker att huvudrubriken är fel och visar att fördomsfull kultur mot invandrartjejer som råder inom damfotbollen har starkt fäste, inte minst i media
Eller kanske huvudrubriken var ett ganska dåligt försök att bygga upp "stjärnstatus" på de äldre spelare i landslaget som de yngre ska se upp till.
För övrigt kan jag inte förstå på vilket sätt Segers skada möjliggjorde Diaz uttagning
Malin Diaz då är en duktig spelare som med sin teknik kan vara till nytta för annars teknisk medioker svenskt landslag.

Olle 2014-04-03 09:32

Om det är tekninska spelare du vill se så finns det bättre sådana också. Lollo Fors t.ex. Förstår däremot inte ditt inlägg om huvudrubriken. Någon måste bort för att någon ska kunna komma in.