Hur kunde Shamrock Park godkännas för VM-kval?

Svenska Fotbollförbundet kommer via landslagschefen Marika Domanski Lyfors att rikta kritik till FIFA för att lördagens VM-kvalarena Shamrock Park i den nordirländska staden Portadown godkändes för en match av så hög dignitet som VM-kval.

Vid landslags kvalmatcher har antingen FIFA eller UEFA alltid egen delegat på plats för att inspektera i förväg och är noggranna med detalljer men vederbörande har i fallet Shamrock Park inte gjort sitt jobb. Nordirland är inget u-land utan borde ha kunnat erbjuda bättre arrangemang.

- Vi kommer att markera ganska hårt, för de här förutsättningarna vill vi ju inte att något lag ska ha. Vi har ju kommit så långt när det gäller arenasäkerhet och hur arenorna ska vara i Sverige, och även runtom i Europa, så vi vill ha bra arenor när vi spelar, säger landslagschefen Maria Domanski Lyfors till SVT Sport.

Det var mycket som var bristfälligt i Portadown. Planen lutade rejält, ena målet var snett, det fanns ingen matchklocka och avbytarna tvingades sitta på läktaren. För att nämna några saker.

– Det kändes ju inte bra, det kändes som om vi var tillbaka på 80-talet! Dåliga underlag har vi spelat på förut, men just att den lutar nästan 30-40 centimeter, och att målet är snett, och ganska mycket kring arenan säkerhetsmässigt inte heller är bra. Så det var en tuff utmaning idag, säger Domanski Lyfors.

Rufus 2014-04-06 22:33

Kanske ett bevis på att korruptionen ätit sig in i de stora fotbollsorganisationerna? Mot lämplig gentjänst blundar man med ena ögat eller båda ögonen, som i "fallet Nordirland", medan andra länders arrangemang granskas under lupp.