Manon Melis inledde med hat-trick

En "gammal" skyttedrottning (2008, 2010-11) såg till att ta ledningen i Damallsvenskans skytteliga redan i premiäromgången 2014. Manon Melis gav Kopparbergs/Göteborg en ledning med 3-0 som växte till 5-0 i slutresultat i Vittsjö.
Manon Melis drar förbi Vittsjös back Sanna Svensson. FOTO: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån.

De 485 åskådarna på Vittsjö idrottspark fick se gästerna dominera fullständigt andra halvlek. Det var mycket snack om målvaktsbekymmer i Vittsjö men det har även Kopparbergs/Göteborg sedan Loes Geurts sträckt axeln. Reserven Louise Högrell kunde emellertid åka hem med nollan i behåll.
Vittsjös mittbackar Mandy van den Berg och Sanna Svensson hade svårt att hänga med när Manon Melis satte fart.

Redan i andra matchminuten kom Vittsjös bästa målchans. Jane Ross fick på ett distansskott som Louise Högrell tippade över ribban. Minuten senare hade Kirsty Yallop ett skott strax utanför mål. Nästa Vittsjö chans till en kvart var spelad då Jane Ross hitta fram till Sofie Andersson som sköt utanför.
I matchens 24:e minut slår Sara Lindén ett inlägg från höger som Manon Melis snappar upp och sätter i mål bakom Shannon Lynn i Vittsjö-målet. I 45:e minuten hade Lieke Martens också en fin chans som Shannon Lynn räddade med en fotparad. I samma matchminut ökade Manon Melis till 2-0 då hon rann igenom Vittsjös mittförsvar.

3-0 målet för Kopparberg/Göteborg kom fem minuter in på andra halvlek efter inspel från Sara Lindén till Manon Melis som därmed fullbordade sitt hat-trick. Nio minuter senare spelade högerbacken Marlene Sjöberg bollen snett inåt bakåt till Sara Lindén som slog in 4-0. Marlene Sjöberg låg även bakom 5-0 som kom i 88:e minuten och nickades i mål av inbytta Annica Sjölund.

Stefan Rehn Kopparbergs/Göteborgs tränare:
- Första halvlek var rätt jämn. Jag är jättenöjd att vi gick in med 2-0 till pausvilan. Andra halvlek gör vi riktigt bra. Vi tar ett fantastiskt hemjobb och vinner väldigt mycket boll. Jag är jättenöjd.

Thomas Mårtensson Vittsjös tränare:
- I första halvlek har vi några bra lägen. Om vi satt dem hade det blivit en annan match. När de fick 1-0 öppnade det upp mer för Göteborg. Det gäller att göra en hel match så blir det bra.

Simon Sjöfors Vittsjös tränare:
- Andra målet blir en känga för oss och vi går in med lite böjda huvuden till halvtidsvilan. Vi fortsätter i andra halvlek att göra en ansträngning. Men när det blir 4-0 känns det tungt. Försvaret är problemet.

Text: Anders Bystedt