Full pott igen för Kopparbergs/Göteborg

22 starka brudar slogs som om livet hängde på det när Kopparbergs/Göteborg FC tog emot Kristianstad DFF hemma på Valhalla IP. Göteborg gjorde mos av Kristianstad, men tjejerna från götet imponerade ändå inte på Kristianstads damer. trots 1-3-förlusten.
Manon Melis jublar tillsammans med Andrine Hegerberg (tv) efter att ha gjort 2-0 mot Kristianstad. Foto: Bildbyrån/Daniel Stiller

–Båda lagen var lika bra, ingen var bättre än den andra, säger KDFF:s Hanna Persson.

Vassast på planen var Kopparbergs/Göteborgs lilla Marlene Sjöberg , med sina 160 cm, som vinner både löpningar och närkamper. Dessutom satte hon en skön straff i andra halvlek. Men hon blir ändå inte nöjd.
–Vi kunde dödat matchen i första halvlek, säger Marlene.
Göteborgarna var hela tiden på sin vakt. De väntade sig ett hårt motstånd, trots att de själva var favoriter.
– Kristianstad är ett lurigt lag, det kan vända snabbt. De gjorde ju mål mot Tyresö, säger Marlene.
Lagen turades om att skapa målchanser, så att spelet mest liknade handboll, tills det att Göteborg satte den första bollen.
–Vi fick till ett snabbt mål och hade fyra frilägen som borde ha varit mål, tillägger Marlene.

De båda lagen gick in med lika många poäng i tabellen inför denna matchen. Kristianstad slarvade bort sina chanser medan Kopparbergs/Göteborg tog tillvara på sina.
–Vi tryckte inte dit dem bara, så jag är besviken, säger KDFF:s Alice Nilsson.

KDFF har ett gediget gäng supportrar som tagit sig 30 mil för att se sina tjejer. De skånska fotbollsälskarna vrålade ut sina hymner och ett fniss spred sig bland göteborgspubliken. Jag tror att det beror på dialekten.
– Det är bara roligt att få vara med, säger ett fan.
Kristianstadsgubbarna retade de jämnåriga flickorna från Göteborg på läktaren med kittel i midjan, men damerna från Kristianstad var stolta över sina supportrar.
– Det är verkligen imponerande att de följer oss, det är så kul, säger Alice Nilsson.

Men den här gången åkte Kristianstad-supportrarna hemifrån förgäves, då de fick se sitt lag bli överkörda.

Målen: 1-0 Lieke Martens (11), 2-0 Manon Melis (41), 2-1 Susanne Moberg (69), 3-1 Marlene Sjöberg (straff) 74,
Publik: 575.

Text: Nellie Jemn, Rikssport

GambitSWE 2014-04-23 11:52

Hanna Persson måste ha glömt glasögonen hemma, för Gbg var klasser bättre än KDFF. Att det inte stod 5-0 eller 6-0 efter första halvlek kan man belasta Manon Melis, och tacka Hedvig för, beroende på vem man håller på. Manon hade ett par frilägen, och borde ha gjort ett par mål till på alla chanser hon hade.

Inget skall dock tas från Hedvig, som gjorde flera jätteräddningar. Andra halvlek blev mycket jämnare, även om jag tyckte att Gbg var det spelförande laget, och hade de bättre chanserna.

fair play 2014-04-23 12:52

Kopparbergs/Göteborg FC är ett bra exempel på ett lag som kan, i grunden, med schablonartad spel komma långt i damallsvenskan.
Att KDFF tränare ställde på helt fel taktik i första halvleken, som inte resulterade i större ledning för KGFC kan väl tillskrivas Melis förkrossande statistik 1-5, nämligen av 5 målchanser bara 1mål. Här snackar vi om en överskattad spelare...
Andra halvleken spelade väl styrkeförhållanden mellan de 2 lag tills Kopparberg fick hjälp på traven i form av den oerfarna inhemska domaren; att döma straff som egentligen inte fanns avgjorde det hela.