Tyresöröster om avancemanget till final i Champions League

Igår säkrade Tyresö finalplatsen i Champions League. Damfotboll.com var på plats och lyssnade på vad lagkaptenen Caroline Seger, tränaren Tony Gustavsson och talangen Malin Diaz hade att säga om det.

Caroline Seger mötte journalisterna i den mixade zonen efter att Tyresö slagit Birmingham med 3-0 och spelat till sig en finalplats i fotbollseuropas mest prestigefyllda klubbturnering. Seger var mycket hes, glad, lättad och tom.

- Man är lättad och tom samtidigt. Vi har allt runt omkring och man försöker att bara fokusera på fotbollen. Det här har varit målsättningen sen Tony kom och att nu vara där... Det känns helt, helt otroligt. Jag är jättestolt att vi kan göra en sådan här match när det har varit så turbulent runt omkring, säger Seger och förklarar att målet att ta sig till CL-finalen räddat deras motivation.

- Det låter lite dumt men hade man "bara" haft damallsvenskan tror jag inte det hade varit lika lätt att motivera sig. För oss har det varit en lättnad att ha Champions League.

- Vi är bara människor, den lilla energin man har haft försöker man spara till en CL-match, det kan låta oprofessionellt men samtidigt är det så vi har varit tvugna att göra.

Tony Gustavsson, som kom till Tyresö under säsongen 2012 och direkt pörjade prata om Champions League-final 2014 som det stora målet berättade att spelarna och ledarna redan börjat prata om en final. De har planterat tanken om en finalvinst i sina huvuden.

- Som tränare och ledare för en grupp människor finns det nog ingen större betalning än att få glädjas över andras glädje. Att få se glädjetårarna på spelarna; man blir alldeles var inombords, sammanfattade Gustavsson sina känslor på presskonferensen.

- Sista veckorna har vi smakat på den tanken så många gånger. Vi har målat upp bilder på finalen, vi har sett bilder av Lissabon i horisonten. I Lissabon har vi ingen press på oss, oavsett vad som händer kommer tjejerna komma hem som vinnare. Vi kommer fortsätta drömma och förhoppningsvis åka hem från Portugal med en ädel valör.

Gustavsson berättade också att Tyresö inte nödvändigtvis kommer att matcha bästa tänkbara lag i vårens seriematcher

- Vi kommer se en stor rotation. Det finns två anledningar till det. Den ena är att vi har spelare som kommer från skada och det andra att vi har lamdslagsspelare som kommer matchas intensivt. Men sen måste klubben gå en parallel process för att lyfta fram unga talanger redan under våren.

Malin Diaz kom till Tyresö inför säsongen 2013 och klubbvalet fick många att uttrycka sig kritiskt. En del tyckte inte att det kunde vara bra för talangens utveckling att sitta på bänken i ett lag fyllt till bredden med stjärnor.

Du kritiserades för ditt klubbyte för ett år sedan, nu ska du spela final i CL - vad har du att säga till kritikerna?

- Tack, ni blev min drivkraft! avslutar Diaz