Tidiga mål är Limhamn Bunkeflos melodi

Ryktet att Limhamn Bunkeflo kan blixtra till från start blir snart en sanning att se upp med för motståndarna. För tredje matchen i rad gjorde Skånelaget mål under de första tio minuterna, och fortsatte till en bekväm seger med 3-0 mot Umeå Södra.
Umeå Södras Jonna Persson brottas med LB 07:s Sara Anderssson. FOTO: Petter Arvidson, Bildbyrån.

– Vi lägger energi från början och motståndarna får det svårt när vi spelar rakare fotboll, sade tränaren Sven Sjunnesson.

Om LB 07 avslutat alla matcher med samma frenesi som man inlett dem hade toppositionen i tabellen snabbt kunnat komma i fråga.

Men ingenting avgörs ju som bekant med de första sparkarna, laget har blandat och gett en del i uppstarten av säsongen och startade söndagens match med tre poäng och poängjakt för att komma väck från strecket i den nedre delen av tabellen.

Men det var inte stress och press som drev LB 07 i början, snarare en stark lagkänsla.
– Första halvlek har vi oerhört mycket energi, attityd och beslutsamhet. Vi är fullständigt överlägsna, sade Sven Sjunnesson.

Från sidan var man böjd att hålla med. Hemmalaget slog till tidigt och använde överskottet från ledningsmålet till att dominera rejält.

LB 07:s speciella målskytt var också namnet bakom 1-0. Vid fullträffen efter precis tre minuter hade Michaela Johnsson redan haft ytterligare en chans från nära håll.

Bara full balans i avslutsögonblicket saknades, ett olycksfall i arbetet med annars fin kontroll i straffområdet.

Revanschen kom ju också snabbt, nästa boll in i boxen använde hon för att dra runt försvaret och ledningsmålet var ett faktum.
– Jag vände bort min spelare, det gäller bara att vara lugn i de lägena, sade hon.

Det fortsatte med tydligt övertag för LB 07. Umeå Södra försökte komma förbi längs vänsterkanten, sökte Mikaela Sjödin men där fanns Amanda Kihlgren Larsson med understöd av en brytstark Alexandra Benediktsson. Djupledsbollarna ledde inte heller nånvart för bortalaget som hade mer att se till på egen planhalva.

Inte sällan i bevakningen av Michaela Johnsson som ville och kunde i offensiven. Hon drev på och utmanade, ett avslut på studs gick precis över ribban.

LB 07 hade bud på fler mål, en nicktouch utanför följdes av en boll som petades precis bredvid stolpen.
– Vi spelar varierat bakom backlinjen, på fötter och på kanterna, sade Michaela Johnsson.

Och 2-0 kom, efter 39 minuter när Mia Persson och målskytten Emma Stålhammar gemensamt dragit isär försvaret.
– Jag kan inte minnas att de hade något avslut eller målchans före paus, sade Sven Sjunnesson och summerade första halvleken med kraftigt LB 07-övertag.

Hur tycker du att ni hanterade uppgiften att komma ut i andra i ledning?
– Det är det klassiska, alltid bekymmersamt att gå ut med 2-0. De ger det sista och taggar upp till en annan nivå, sade han.

Utan "det lilla extra"
Umeå Södra försökte förändra matchbilden, tog till att börja med över mer av bollinnehavet. De riktigt vassa möjligheterna saknades genomgående för gästerna.
– Vi har inte det lilla extra i den sista tredjedelen, är för tunna längst fram och belastas hela tiden i försvarsspelet, sade tränaren Stuart Gibson.

Han hade färre möjligheter än vanligt att kasta om från sidlinjen. Bortalaget hade bara 14 spelare med sig till Malmö.
– Ett par tjejer var inte här på grund av skador, men det är samma för alla. Spelarna gav 110 procent men LB 07 spelade klokt.

Hemmalaget tog över igen när Umeå Södra inte förmådde att reducera. Strax före övertidsminuterna satte Michaela Johnsson 3-0, hennes sjätte mål för säsongen till ensam ledning i skytteligan.
– Det är alltid bra för självförtroendet att göra mål, men vinsten är ändå viktigast, sade hon.

Efter två förluster har LB 07 två vinster i seriespelet. Ett litet trendbrott och lite mer trygghet efter första segern på hemmaplan med övervägande bra fotboll.
– Vi är trygga i vårt passningsspel, Frigge (Josephine, målvakt) var stabil och vi har fantastiska forwards som hela tiden hotar, sade tränaren Sven Sjunnesson belåtet.