QBIK stal poäng från Hammarby

Efter spel mitt på planen nästan hela matchen, slutade matchen mellan QBIK och Hammarby IF DFF oavgjort 1 – 1.

Gästande Hammarby pressade tillbaka QBIK nästan hela första halvlekek, kom i anfallsvåg efter anfallsvåg, men kunde inte avsluta anfallen med några rejäla målchanser. Närmast kom Hammarby via en hörna i mitten av halvleken, men hemmalagets målvakt Maria Yatrakis boxade bollen över ribban till en ny hörna. QBIK arbetade sig mer och mer in i matchen, och hade också ett bra läge att göra mål efter dryga 35 minuter, men där räddade gästande Emelie Ekman säkert.

Den andra halvleken började som den första slutade, med böljande spel fram och tillbaka utan några farligare målchanser. Litet övertag hade Hammarby, men missade det där sista när i hemmalagets målgård. Till slut spräcktes nollan. Och det var QBIK som i den 71:a minuten kunde göra 1 – 0 genom en soloräd av Ida Lindqvist. Men bara två minuter senare kvitterade Hammarby efter en tilltrasslad situation som följde vid en hörna. Målet gjordes av Olga Ekblom.
Till matchens lirare utsågs Ida Lindqvist i QBIK och Alexandra Lindberg i Hammarby.

– Det är lite surt just nu, säger Lisa Mellberg, tränare i QBIK. Vi skulle ha orkat hålla ledningsmålet. Men det är klart vi är nöjda med att spela oavgjort mot ett starkt Hammarby. Vi tar ledningen och vi är starka. Det är mycket kamp mitt på planen och inte många målchanser för något av lagen. Så det är ett rättvist resultat, men som sagt surt när vi gör första målet.

– Det är så klart många i laget som är besvikna just nu, säger Pär Lagerström, tränare i Hammarby. Vi skulle ha tagit tre poäng. Vi sliter och vi äger matchen. Men det är en svårspelad plan. Vi är stolta över vår prestation, men vi åker inte så här långt som till Karlstad för att inte ta tre poäng

Text: AnnaKarin Johansson

Taggar: ,