Stolpe ut från poäng för Jitex mot Kristianstad

Det blev ingen poängutdelning för Mölndals-laget den här gången heller. De nyblivna Svenska cupenfinalisterna som spelade sin fjärde match på elva dagar kunde åka hem med tre poäng efter1-0-seger. I matchens inledning skapade Jitex Mölndal visserligen ett flertal chanser och Kristianstads DFF blev ordentligt tillbakatryckt under drygt tio minuter.

Jitex Mölndal hade då haft en farlig hörna och även en bra slagen frispark.
Därefter tappade man lite av spelet och gästerna tilläts ta över och stundtals dominera.
Utdelningen kom också, då Marija Banusic i den 15:e matchminuten, efter ett misstag i Jitex-försvaret. Marija som ersatte skadade Linnea Liljegärd, gjorde matchens enda mål. Hemmalaget gav dock aldrig upp och hade en riktigt vass målchans när Soffia Gunnarsdottirs bredsida precis intill stolproten på ett otroligt sätt räddades av Hedvig Lindahl, som klart visar varför hon är förstamålvakt i Pia Sundhages landslagstrupp.

I den andra halvleken blev det istället Jitex som förde pelet och vann i stort sätt varenda duell ute på planen. Dock var avsluten ofta inte riktigt av den klass som krävs för att överlista en så säker sista utpost som Hedvig Lindahl. Totalt sett vann Jitex Mölndal skottstatistiken med 14-8. Det allra sista som hände i matchen är ett skott från Jitex- backen Anna Furberg, som tog stolpe ut.
- Vi var väldigt oroliga för den här matchen och ska vara väldigt glada att för tre poäng. Vi har en ganska tunn trupp och har haft ett tufft schema den sista tiden. Jitex ska ha all heder och vi var rejält pressade under nästan hela andra halvlek, säger Kristianstad-tränaren Elisabet Gunnarsdottir.
- Det här var enligt min mening vår bästa match hittills. Vi bör ta en poäng idag, men jag är trots utebliven sådan oerhört stolt över vår insats. Vi närmar oss hela tiden och det här är ett bevis på att vi är på rätt väg, avslutar nytillträdde Jitex-tränaren Jerry Carlsson.

Text: Kristofer Nilsson