Oväntad Umeå Södra-poäng mot Hammarby

De flesta av de 387 personerna på Kanalplan trodde nog att matchen var avgjord efter att Catrine Dahlström slagit in 3-1 i 38:e minuten. Hammarby dominerade och såg ut att gå mot ännu en hemmaseger, men när domarens slutsignal ljöd stod det 3-3 på resultattavlan efter en vad en av Umeå Södras målskyttar beskrev som en riktigt kämpamatch.

Som brukligt på Kanalplan dominerar Hammarby bollinnehavet och har många bra chanser. Så var det även i den här matchen. Man hade några skott och flera hörnor innan chocken för hemmalaget och publiken kom.

I den 16:e minuten fick Umeå Södra frispark efter att Alexandra Lindberg i Hammarby dragit en motståndare i armen. Frisparken slogs från vänsterkanten några meter utanför straffområdet av Therese Boström. Det var en lång och hög boll som gick över alla spelare inklusive målvakten Emelie Ekman och in vid bortre stolpen in i mål. Några minuter senare försökte Boström med ett liknande skott men den gången gick bollen precis över ribban.

Kvitteringen kom i 29:e minuten av Elina Johansson som fick bollen på sin vänsterkant och slog in bollen i bortre hörnet. Nu började Hammarbys bästa period i matchen. Bara fem minuter senare gjorde hemmalagets stora målgörare Emma Jansson 2-1 genom att från höger sida skjuta i närmsta hörnet. Målvakten Jenny Nilsson hann inte dit. 3-1 kom i 38:e minuten efter att Umeå Södras Karolina Rosendahl ville ha frispark på mittplan. Det fick hon inte. Istället tog Catrine Dahlström bollen och drev hela vägen in i straffområdet och avslutade snyggt i mål. Det var lika enkelt som snyggt.

Trots 3-1 var matchen inte över. Precis före paus reducerade Umeå Södra genom Johanna Ekenberg som helt fri med Emelie Ekman inte gjorde något misstag.
- Jag fick en fin passning från Maxine Lindholm från mittplan. Sen tog jag emot den också la jag in den med vänstern, säger Ekenberg själv om målet efter matchen.
Det var ett mål som Umeå Södra behövde.

I andra halvlek blev det bara ett mål. Det var Umeå Södra som gjorde det genom Elin Karlsson efter ett högerinlägg som hemmamålvakten missar lite. Returen tog Karlsson hand om och slog in i öppet mål.

Hammarby hade mycket boll, men Umeå Södra hade skott i ribban och stolpen i andra halvlek så det var inte direkt oförtjänt med oavgjort..

Om man i Umeå Södra var nöjda med poängen efter en bra genomförd match var det annorlunda i Hammarby. Det som började så bra med bara segrar, har nu blivit tyngre med flera oavgjorda.

Mål: 0-1 Therese Boström (16), 1-1 Elina Johansson (30), 2-1 Emma Jansson (34), 3-1 Catrine Dahlström, 3-2 Johanna Ekberg, 3-3 Elin Karlsson (60). Publik 387

Text: Eva Fransson