Största segern för Djurgården

Madeleine Stegius gjorde åter två mål, liksom mot Hovås Billdal, i bortamatchen mot Limhamn Bunkeflo. Än värre var Mia Jalkerud som gjorde tre. LB 07 krossades med hela 6-1.

Djurgården gick till halvtidsvila med 4-0 efter Madeleine Stegius båda mål, Mia Jalkeruds första och Irma Helins enda.

Josefine Rydle reducerade i mitten av andra halvlek för LB 07 men Mia Jalkerud stod inte att stoppa när hon fullföljde sitt (om än inte äkta) hat-trick.
Helt klart underpresterade LB 07. Saga Fredriksson, som spelat i LdB FC Malmö, och som återvänt från studier i USA kunde önskat sig en roligare debut.

Två lag i mitten på tabellen med liknande resultat så här långt, det var upplagt för en jämn och tät match, men så blev det inte alls.
Chansmässigt var det väldigt lika mellan lagen, skapade ungefär samma antal bra tillfällen, men sedan var det stor skillnad, Djurgården spelade mycket bättre och framför allt utnyttjade sina chanser på ett mycket bättre sätt. Deras passningsspel fungerade, deras löpningar var oftast rätt, de var aggressiva och konsekventa i sitt spel. Hos LB07 var det inte många passningar som gick fram, de väntade på bollen och lät motståndaren få initiativet i det mesta som skedde på plan.

Redan efter 6 minuter tog DIF ledningen och efter 23 minuter stod det 0-2, båda målen av en i det närmaste fri Madeleine Stegius. Därefter lyfte sig LB07 något och hade ett par ypperliga tillfällen att komma tillbaka in i matchen, men skotten var inte speciellt välplacerade.
Istället kunde DIF utöka till 0-4 innan pausvilan efter mål av Mia Jalkerud och Irma Helin.

Till andra halvlek bytte LB07 in Josefine Rydle för att bli lite mer offensiva i sitt spel och efter 14 minuter blev just hon frispelad av Michaela Johnsson och satte reduceringen till 1-4. Bara fyra minuter senare stängde DIF definitivt matchen då Mia Jalkerud satte sitt andra mål för dagen och hon fick även avsluta målskytten 10 minuter innan slutsignalen.

Enligt LB07:s kapten Mia Persson var det en mycket dålig insats av hemmalaget och undertecknad kan bara hålla med. Med 11 dagar till nästa match gäller det att ladda batterierna och få rätt inställning. LB07 hade en debutant i laget som inte kan vara nöjd med hur det såg ut, men ska vara nöjd med sin egen insats: Sara Fredriksson, tidigare LdB FC, numera collegefotboll i USA, men utlånad under sommaren.

Djurgården gör en gedigen insats och stärkte sina positioner i tabellen och har nu lite häng på topplagen.

Text: Fredrik Helldal

Olle 2014-06-12 20:02

Är lill Jalkis tillbaka det visst jag inte härligt.