Hammarbyseger mot Sirius i jämn match

Två jämbördiga lag drabbade samman i Uppsala under tisdagskvällen. Varje gång Sirius och Hammarby möts kan matchen sluta precis hur som helst och den här gången var det Hammarby som drog det längsta strået med 2-1
: Hammarbys Anna Lindblom och hemmalagets Amanda Johansson i strid om bollen.FOTO: Anette Wixner

Det blev en knallhård match med kamp om varje millimeter av banan när de två lagen på tisdagskvällen på Studenternas IP. Sett över hela matchen var Sirius det något bättre laget (med minsta möjliga marginal) och tog följdriktigt också ledningen en halvtimme in i matchen. En misslyckad omställning för Hammarby ger hemmalagets Ingrid Wixner chans att sno åt sig bollen och dundra in bollen.

Bara tio minuter senare kom Hammarbys svar när Matilda Östergaard hann fram med pannan på en lång frispark. Domaren blåste bort målet (offside) och de 306 i publiken andades ut igen. Det skulle de inte gjort för två minuter senare tunnlade Hammarbys Elina Johansson en hemmaförsvarare, dribblade bort en annan och sulade in bollen i getingboet där Sigrid Persson dängde in kvitteringsmålet till 1-1.

Kampen om tuvorna fortsatte under andra halvan om matchen, till en början med Hammarby vid spakarna. Efter 20 minuter tröttnade Sirius på det upplägget och började knapra sig in i halvleken. Det började med en grym målchans för den tidigare målskytten Wixner som halade hem en snygg djupledspassning och snurrade upp Hammarbys målvak Emelie Ekmant. När skottet väl avlossades hade hon hamnat lite ur vinkel och stolpen räddade Hammarby i sista sekund.
Ingrid Wixner, som sprang ett mindre maratonlopp den här kvällen, och resten av Sirius var därmed tillbaka i matchen igen och målchanserna avlöste varandra åt båda hållen. Men sju minuter från slutet fick kvällens publik den där berömda kallduschen. Hammarbys Emma Jansson sprang sig oväntat fri och mötte upp ett inlägg från höger. Ledning för Hammarby och ridå ner för Sirius som trots ett visst tryck i slutminuterna inte fick till en kvittering.

IK Sirius Dam – Hammarby IF DFF 1 – 2 (1 - 1)
Målen
: 1 – 0 Ingrid Wixner (31), 1 – 1 Sigrid Persson (42), 1 – 2 Emma Jansson (83)
Publik. 306

Text: Mats Karlström

Taggar: ,
le méchant 2014-06-18 08:59

Hammarbys målvakt i denna match var Jenny Nauwelaerts de Agé, inte Emelie Ekman.

le méchant 2014-06-18 09:00

Felaktig registrering här