Djurgården hade svar på Sunnanås rivstart

Toppmatchen mellan Sunnanå och Djurgården på ett soligt Norrvalla slutade 2–2 (2–2). Tre av målen gjordes under den första kvarten och det var Sunnanå som började bäst.
Nina Jakobsson blev helt fri och kunde enkelt göra 1–0 till Sunnanå efter fem minuters spel. Erika Nilsson-Waara svarade för framspelningen.. FOTO: Ola Theander.

– Resultatet var rättvist, sade Sunnanås tränare Martti Tikkanen och fick medhåll av kollegan i Djurgården Carl-Åke Larsen.

Sunnanå började i ett rasande tempo. Redan i femte matchminuten slog Erika Nilsson-Waara bollen under Djurgårdens utrusande målvakt Maja Ohlsson och passade sedan till Nina Jakobsson som var helt ren och inte gjorde något misstag.
I 12:e minuten slog Sunnanås mittfältsmotor Carina Holmberg en lång boll till Perpetua Nkwocha som enkelt sprang förbi Djurgårdsförsvaret och kunde göra 2–0.
Den starten kan ta knäcken på vilken motståndare som helst. Men bara två minuter senare fick Djurgården en hörna och efter den fick skytteligaledaren Madeleine Stegius en fot på bollen och reducerade till 2–1.

Djurgården tog över mer och mer av spelet i första halvlek och hade flera hörnor. Men det var på en frispark en bit utanför straffområdet som Irma Helin kunde slå bollen direkt i må till 2-2l. - Ja, direkt och direkt. Bollen tog på insidan av stolpen och rullade över mållinjen.
I första halvlek fick Djurgårdens Madeleine Stegius en skada. Hon kämpade dock halvleken ut och började även i andra halvlek, men var efter ett tag tvungen att ge upp.
Det var kanske en bidragande orsak till att Sunnanå tog över spelet. Flera chanser skapades, men ingen resulterade i mål. Efter ett offensivt spel från båda lagen, där framför allt Sunnanå gick på hård offensiv i slutet av matchen, kunde de dela poängen.
Det var båda tränarna nöjda med.

– Starten var väl inte 100-procentig, sade Carl-Åke Larsen i Djurgården. Jag är väldigt, väldigt nöjd med poängen som vi åker hem med och jag är imponerad av tjejernas moral att komma tillbaka efter de två snabba baklängesmålen.

– Djurgården är ett mycket bra lag med många duktiga spelare, sade Martti Tikkanen, som inte var riktigt nöjd med att försvaret.
– Det höll inte den standard som vi vant oss vid. Vi gav Djurgårdens duktiga spelare lite för mycket utrymme i deras anfallsspel.

Matchen mot Djurgården var Sunnanås jubileumsmatch. Klubben fyller 75 år i år. Lite extra arrangemang i samband med matchen lockade 363 åskådare.

Text: Ola Theander