Korsbandsskadad men inte knäckt

Inför säsongen bytte Elena Sadiku Kristianstad mot Eskilstuna, under säsongsupptakten bytte hon bänken mot en startplats. Nu tvingas hon, tyvärr, byta snygga mål inför storpubliken i Södermanland mot operation och rehabilitering. Men Sadiku hänger inte med huvudet trots korsbandsskadan.
Det blir inget mer spel i år för Elena Sadiku som är korsbandsskadad. Foto: akfoto.se

Det var på en träning just före midsommarledigheten som det small till i Sadikus knä. Direkt förstod hon att något gått sönder och innan beskedet från läkaren kom i onsdags hade hon hunnit ställa in sig på att det var korsbandet som gett vika.
– Jag visste att något var fel. Jag fick en smäll i slutet av träningen när vi körde fyra mot fyra. Jag hörde hur det knakade och att något gick sönder, så jag förberedde mig på det värsta redan då, säger Sadiku när damfotboll.com träffar henne i Eskilstuna.

Sadiku beskriver att när beskedet väl kom och läkarna hade konstaterat att det var en korsbandsskada kände hon en viss lättnad.
– Det tog ganska lång tid innan beskedet kom, så jag kände mig lättad. Jag fick äntligen reda på vad det var för något, men sen har jag haft några dagar då jag känt mig djävligt ledsen, berättar Sadiku.

Men den värsta känslan infann sig ändå samma dag som vi får en pratstund med mittfältaren. När damfotboll.com träffar henne återstår det drygt en timme tills Eskilstuna United ska möta Kristianstads DFF i en match som skulle komma att sluta 0-0. Ifjol spelade Sadiku i just Kristianstad. Redan efter matchen mot AIK i slutet av maj pratade Sadiku med damfotboll.com om hur mycket hon såg fram emot att få möta sina vänner och forna lagkamrater i KDFF.
– Idag gör det lite ont i hjärtat, jag ville verkligen spela den här matchen. Jag ville visa hur mycket jag hade utvecklats. Jag har ju flyttat av en anledning, så det känns tufft att inte få visa dem att jag är djävligt grym. Men nu får jag bara blicka framåt, säger Sadiku när hon tvingas se Eskilstuna - Kristianstad från läktarplats.

Skadan kom olyckligt för Sadiku som under våren gått från klarhet till klarhet i United. Hon inledde säsongen på bänken men efter ett par kvicka inhopp belönades hon med en plats i startelvan. Hemma mot AIK i slutet av maj tackade hon för förtroende och inför en rekordstor publik på Tunavallen gjorde hon sin dittills bästa match i Damallsvenskan, Sadiku krönte insatsen med ett mål som, i alla fall än så länge, placerar sig bland de snyggaste i årets seriespel. Just efter det, på en träning veckan före midsommar, rök korsbandet.
– Jag har känt mig bra hela säsongen, jag fick en full försäsong i kroppen. Och till sist fick jag chansen på hemmaplan att visa att jag faktiskt är en bra spelare. Men ändå, jag är glad att jag fick chansen att visa upp mig på det sättet som jag gjorde mot AIK. Nu vet både publiken och jag vad jag går för, säger Sadiku som siktar på att vara tillbaka i spel när nästa säsong startar.
– Inför nästa säsong, då ska jag vara redo igen. Jag kan ändå vara glad att skadan kom nu, då får jag en försäsong på mig att bygga upp mig - jag missar en halv säsong istället för en hel, avslutar hon.