Ännu en portugisiska till Linköping

Jessica Silva blir Linköpings FCs andra nyförvärv från Portugal på kort tid. Hon kommer närmast från Clube de Albergaria.

Trots sin unga ålder (19 år) har hon redan gjort ett flertal damlandskamper för Portugal. I det nuvarande VM-kvalet har hon deltagit i sex av Portugals åtta matcher och bidragit med två mål och två assist.

– Jessica är en väldigt spännande spelare med en snabbhet som står sig väl internationellt och styrka i en mot en-situationer. Hon är fortfarande ung och har en väldigt stor utvecklingspotential. Jessica kan spelade både yttermittfältare och forward, säger LFC:s tränare Martin Sjögren till LFCs hemsida.

– Jag är väldigt spänd över att komma till Linköping och se hur klubben fungerar. Det är en dröm att få komma till Sverige och vara en av spelarna i den högsta divisionen. Jag vill verkligen utvecklas, växa som spelare och bidra till laget med mitt spel, säger Jessica om sin nya klubb.

Kontraktet gäller över säsongen 2015.

FOTNOT: För några veckor sedan gjorde Linköpings FC klart med mittfältaren Claudia Neto som är lagkapten för Portugals damlandslag.